Kananmuna on pääsiäisen suosikki

Pääsiäinen on kananmunan sesonkiaikaa. Kokosimme yhteen käteviä vinkkejä kananmunan käytöstä ruoanlaitossa, leivonnassa ja pääsiäisen koristeluissa. Lue myös, miten leivonta onnistuu ilman kananmunaa.

Ruokapöydän suosikit kananmunasta

Pääsiäinen on ennen kaikkea hyvän ruoan juhlaa. Kananmunasta valmistuu pääsiäispöytään ihania ruokalajeja ja kauniita koristeita. Perinteiset keitetyt kananmunat ovat pääsiäisen klassikko, mutta kokeile myös miltä maistuvat punajuurella värjätyt kananmunat tai soijamarinoidut kananmunat. Kananmuna sopii myös shakshuka-pataan ja parsan kaveriksi juhlavassa Eggs Benedict -annoksessa. Kananmunista syntyy myös hauskat tipumunat.

Kananmunien värjäys

Kananmunien värjäys onnistuu luonnollisesti jääkaapin ja pakastimen antimilla. Kokeile vaikkapa mustikkaa, punajuurta ja pinaattia. Jos maustekaapin kätköistä löytyy kurkumaa, voit värjätä kananmunan hauskan keltaiseksi. Kananmunien maalaus onnistuu vesiväreillä helposti ja siitä syntyy mainio ohjelmanumero pääsiäisen pikkukokeille.

Marmoroidut kananmunat syntyvät teepussien ja etikan avulla. Tarjoa marmoroidut munat vaikkapa alkuruokana sillitäytteen kera.

Tiedätkö, millaista reittiä kananmuna kulkee kaupan hyllyyn tai mitä eroa erilaisilla kananmunilla on? Lue mitä tuottaja ja kauppias kertovat.

Pääsiäismunia juhlapöytään

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Pääsiäisen herkkuja kananmunasta

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Vinkit leivontaan ja ruoanlaittoon

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Kananmunan matka kauppaan

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tarjoukset