Herkuttele pääsiäisenä pashalla

Pasha on pääsiäispöydän tuhti perinneherkku, joka kruunaa pääsiäisaterian. Vaikka kyseessä on klassikko, voidaan pasha resepti tehdä hyvin monella tapaa. Maistuisiko vaikkapa pashakruunu, pashatorttu, pashajäädyke tai pashatiramisu?

Paasto ohi – nyt saa nauttia!

Perinteinen pääsiäispasha on tuhti herkku. Pasha valmistetaan rahkasta, voista, kermasta ja munista eli raaka-aineista, joita ei paaston aikana käytetä. Pashasta voi kuitenkin loihtia myös kevyempiä ja nopeammin valmistuvia versioita, kuten kevyt pashapikapasha, pähkinä pasha ja pasha jälkiruoka.

Juuret ortodoksiperinteessä

Pashan juuret ovat ortodoksiperinteessä, mutta pashasta on tullut tärkeä osa kaikkien suomalaisten pääsiäisherkuttelua. Ortodoksit nauttivat pashan mausteisen pääsiäisleivän, kulitsan, kanssa. Yhtä hyvin voit tarjoilla pashan hedelmien ja pääsiäismakeisten kera. Esimerkiksi pääsiäistorttu ja pashakakku ovat hieman juustokakkua muistuttavia versioita pashasta.

Kukkaruukku korvaa pashamuotin

Perinteisesti pashamassa valutetaan suippokärkisessä puumuotissa, mutta aivan yhtä hyvin valutus onnistuu sideharsolla peitetyssä kahvisuodattimessa, siivilässä tai vaikkapa puhtaassa ja käyttämättömässä kukkaruukussa. Tärkeää on, että valutusastiassa on pohjassa reikä, jotta ylimääräinen neste valuu pois.

Katso vinkit pashan valmistukseen pashamuotissa sekä Mitä tänään syötäisiin? -ohjelmasta tutun Alex Nurmen video-ohjeet kahvisuodattimessa valmistetusta pashasta.

Pasha - näin onnistut

Pashareseptit

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tarjoukset