Itse tehdyt töhnämunat

Kreemitäytteinen suklaamuna, kansankielellä töhnämuna eli töhnis, nousi pääsiäisen alla suureen suosioon. Valmiit töhnämunat  loppuivat kaupan hyllyiltä lähes välittömästi, mutta ei hätää. Itse tehdyt töhnämunat eli täytetyt suklaamunat ovat helposti valmistuva herkku. Näin teet töhnämunat itse!

Töhnämuna reseptit

Suklaamoussetäytteiset töhnämunat (kuvassa)

1 tlk (2 dl) Pirkka laktoositonta vispikermaa
100 g Pirkka tummaa leivontasuklaata

Lisäksi
8 suklaamunaa (esim. Kinder)
Pirkka nonparelleja

  1. Mittaa 1/2 dl kermaa ja paloiteltu suklaa kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä noin 30-asteiseksi.
  2. Vatkaa loppu kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita jäähtynyt suklaa kermavaahdon joukkoon ja lusikoi seos pursotinpussiin. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 1/2 tuntia. 
  3. Kasta veitsi kuumaan veteen ja kuivaa se. Leikkaa suklaamunista varovasti hattu irti kuumalla veitsellä ja nosta yllätys pois. Pursota suklaamousse suklaamunien sisälle ja koristele nonparelleilla. Tarjoa heti.

Vaniljarahkatäytteiset töhnämunat

1 tlk (2,5 dl) Pirkka vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 tlk Pirkka laktoositonta maitorahkaa
1 tl Pirkka vaniljasokeria

  1. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita joukkoon rahka ja vaniljasokeri.
  2. Kasta veitsi kuumaan veteen ja kuivaa se. Leikkaa suklaamunista varovasti hattu irti kuumalla veitsellä ja nosta yllätys pois. Pursota tai lusikoi vaniljarahka suklaamunien sisälle ja koristele keltaisilla strösseleillä.

Tohnamunat

Näin onnistut

Pääsiäisen maukkaimmat jälkiruoat

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.