Vuoden ruokailmiö: Hävikkiviikko

Vuoden ruokailmiö mullisti ruokamaailmaa vuonna 2016 ja on helpottanut merkittävästi monen arkea. Hävikkiviikko on ehdolla kategoriassa Vuoden ruokailmiö. Elintarvikeasiantuntija Annikka Koivu Kuluttajaliitosta kertoo, mistä Hävikkiviikossa on kyse.

Mikä on Hävikkiviikko?

”Syksyisin vietettävän Hävikkiviikon tarkoitus on kiinnittää huomiota siihen, että heitämme syömäkelpoista ruokaa ruoskiin. Haastoimme tänä vuonna neljättä kertaa yrityksiä, järjestöjä ja muita tahoja viestimään kanssamme Hävikkiviikosta. Esimerkiksi jo Facebook-päivitys riittää, mutta halutessaan voi järjestää myös esimerkiksi tapahtuman.”

Miksi Hävikkiviikko toimii?

”Pyytämällä muut mukaan saimme aikaan aaltoliikkeen. Yksin emme olisi tavoittaneet ikinä näin paljon ihmisiä.”

Miten Hävikkiviikon vaikutukset näkyvät?

”Viikon aikana haloo on iso ja hävikistä puhutaan televisiossa ja lehdissä. Nyt Suomeenkin perustetaan hävikkiravintoloita ja kouluissa myydään ylijäänyttä ruokaa. Olemme saaneet olla yksi tekijä tässä kehityksessä.”

Lue lisää

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Lue lisää

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.