Vuoden ruokailmiö: Nyhtökaura

Vuoden ruokailmiö mullisti ruokamaailmaa vuonna 2016 ja on helpottanut merkittävästi monen arkea. Nyhtökaura on ehdokkaana Vuoden ruokailmiö -kategoriassa. Gold&Green Foodsin toimitusjohtaja Maija Itkonen kertoo, mistä tuotteessa on kyse.

Miten nyhtökaura syntyi?

”Kaurasta ja härkäpavusta valmistettu kasviproteiini syntyi, kun mietimme, miten voisin tehdä perheelle arkiruokaa jostain muusta kuin jauhelihasta. Yhtiökumppanini Reetta Kivelä on yksi maailman johtavista kauratutkijoista, joten halusimme kehittää tuotteen nimenomaan siitä.”

Mikä on suosikkireseptisi?

”Tykkään kaikesta, mihin nyhtökaura uppoaa luontevasti, kuten wokeista, salaateista ja pitaleivistä. Nyhtis sopii myös raaka-aineeksi lihattomiin pulliin, makaronilaatikoihin ja leivän leivontaan.”

Mikä nyhtökaurassa on mullistavaa?

”Tämä on ensimmäinen tuote, jossa kaurasta on tehty pääraaka-aine, ja palaute on ollut huikeaa. Eräs kasvissyöjä kertoi, että oli melkein lakannut tekemästä ruokaa, kun lapsille eivät maistu hänen papupöperönsä. Nyt nyhtökaura sopii kaikille.”

Kaikki Awardseista

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Lue lisää

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.