Vuoden paikallinen ruokavaikuttaja: Gold&Green Foodsin toimitusjohtaja Maija Itkonen

Paikallinen ruokavaikuttaja on edistänyt kotiseutunsa ruokakulttuuria ja hänellä on asiantuntemusta, asennetta ja näkemystä ruoasta. Gold&Green Foodsin toimitusjohtaja Maija Itkonen on ehdolla Vuoden paikallinen ruokavaikuttaja -kategoriassa. Nyhtökauran luoja avaa näkemyksiään suomalaisesta ruokakulttuurista.  

Millaista ruokakulttuuria haluat edistää?

Haluaisin yksinkertaisesti paremmin suunniteltuja ruokatuotteita. Mietin esimerkiksi, vastaavatko ne oikeaan tarpeeseen ja voiko niitä suositella eettis-ekologisessa mielessä. Nyhtökaura on hyvä esimerkki uudesta ruoan muotoilusta, joka on todellakin enemmän kuin vain pakkaus.

Mitä kasvisruoan yleistyminen sinulle merkitsee?

Olen ollut kasvissyöjä koko elämäni ja 1980-luvulla se tarkoitti perunaa ja kastikkeen lientä. Siksi kasvisruokabuumi on minulle todella merkittävä juttu – saan syödä muiden kanssa, enkä olekaan enää erikoisruokavaliolla.

Millaisena näet suomalaisen ruokakulttuurin?

Viime vuosien muutos on ollut huikea. Meillä alkaa olla jo aika monimuotoinen, suvaitsevainen ja trendikäs ruokakulttuuri. Se, että Nyhtökaurat hupenevat hyllyistä Lappia myöten, kertoo suuresta muutoksesta.

Kaikki Awardseista

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Lue lisää

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.