Ravintola X: Ensimmäisen jakson reseptit

Alkudrinkki

KalleRoyal

2 kukkurallista teelusikallista lakkahilloa
1 rkl karpaloita
2 cl Lapponia -karpalolikööriä
10-12 cl kuivaa kuohuviiniä

Ravistetaan kaikki muut raaka-aineet paitsi kuohuviini jäiden kanssa shakerissa. Tuplasiivilöidään lasiin ja kerrostetaan kuohuviini varovasti kerrokseksi päälle käyttäen baarilusikkaa. Lasi: Samppanjahuilu Koriste: saatavuuden mukaan lakka

Sinisimpukat

100 g sinisimpukoita
1 dl valkoviiniä
50 g voita
1 keltasipuli
pieni pala inkivääriä pienenä suikaleena
1 chili pienenä renkaana
tilliä
puolikas sitruuna
suolaa, pippuria

Sulata voi laakeassa kattilassa, lisää pilkottu sipuli, inkivääri ja chilit. Kuullota. Lisää simpukat, pyöräytä. Possauta viini, lisää tilli, peitä kannella. Hauduta hiljalleen 3min, lisää sitruunanmehu, mausta.

Siikatartar

400 g tuoretta nahatonta siikaa
suolaa, pippuria
1 limenmehu
tilliä

Hakkaa siika tartar-kuutioksi, lisää muut aineet. Anna maustua jääkaapissa 2 h ennen tarjoilua. Tarkista maku.

Tillicreme

1 puntti tilliä

Lisää tillin oksat kiehuvaan veteen, anna olla 30sek. Valuta ja jäähdytä kylmän veden alla. Aja blenderillä pyreeksi oliiviöljyllä ohentaen.

Tonnikalapihvi (pintapaahdettua tonnikalaa)

400 g tuoretta ekologista tonnikalaa
suolaa, pippuria
seesaminsiemeniä

Mausta ja pyörittele kauttaaltaan seesaminsiemenissä. Paahda kuivalla ja kuumalla pannulla n. 30sek per pinta. Kääri tiukkaan kelmuun. Jäähdytä jääkaapissa. Leikkaa 5mm siivuiksi.

Omena-merileväsalaatti

1 granny smith –omena
2 kevätsipulin vartta
1 rkl seesaminsiemeniä
1 dl wakame levää
1 limenmehu
2 rkl soijaa
1 tl seesamiöljyä

Leikkaa omena ja kevätsipulit ohueksi suikaleeksi. Sekoita limenmehu, soija ja seesamiöljy kulhossa. Lisää kaikki loput ainekset ja sekoita.

Wasabimajoneesi

1 dl majoneesia
wasabitahnaa
sitruunanmehua

Mausta majoneesi wasabitahnalla omaan makuun sopivaksi. Viimeistele sitruunanmehulla.

Loimulohi

1 lohifilee
suolaa
roseepippuria
hunajaa
konjakkia

Mausta lohifilee ja loimuta kypsäksi. Valele 10 minuutin välein konjakilla ja hunajalla.

Skånen perunat

600 g varhaisperunaa
6 dl kermaa
1 keltasipulia
2 valkosipulin kynttä
suolaa
mustapippuria
tilliä
ruohosipulia

Leikkaa perunat kuutioiksi ja kuullota sipuleiden kanssa öljyssä. Lisää kerma ja mausta suolalla. Hauduta kypsäksi. Viimeistele tillillä ja ruohosipulilla. Tarkista maku.

Loimulohimousse

1 dl kuohukerma
1 dl ranskankerma
100 g loimulohta
2 rkl muikunmätiä
suolaa
mustapippuria
½ sitruunan mehu
ruohosipulia

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää ranskankerma ja vatkaa vaahdoksi. Lisää mäti, loimulohi ja ruohosipuli sekä sitruunanmehu ja sekoita kevyesti. Anna maustua jääkaapissa 2 h. Tarkista maku ennen tarjoilua ja mausta tarvittaessa.

Jogurtti-vanilja-pannacotta

200 g kermaa
125 g maitoa
1 vaniljatanko
75 g sokeria
225 g turkkilaista jogurttia
5 liivatetta

Halkaise vanilja tanko. Laita kerma, maito, vaniljatanko ja sokeri kattilaan ja kiehauta. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Purista liivatteista vesi pois ja sulata kuumaan kerma-maitomassaan. Annan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja poraa joukkoon jogurtti. Kaada muotteihin tai annoskuppeihin. Anna jähmettyä yön yli jääkaapissa.

Lakkasorbet

300 g lakkasosetta
90 g vettä
40 g sokeria
20 g glukoosia

Kiehauta kaikki ainekset ja jäähdytä jääkaapissa. Aja jäätelökoneella jäätelöksi.

Näillä onnistut!

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.