Ravintola X: Kymmenennen jakson reseptit

Californian mustekalaa, käsin kuorittua katkarapua, ceviche

1 dl katkarapuja
100g baby squideja
1 ruukku mieleistäsi salaattia
korianteria, minttua
1 limen mehu
2rkl oliiviöljyä
suolaa, sokeria

Renssaa baby squidit, leikkaa renkaiksi. Paista kuumalla pannulla, öljyssä. Revi salaatti. Sekoita salaatti, katkaravut, kypsät baby squidit, yrtit, limen mehu sekä öljy. Sekoita. Nauti.

Grillattu possuvarras

600g possun kylkeä, kypsää
1 dl soijaa
1 dl sokeria
1 dl mirin etikkaa
1 sakea

Sekoita kastikkeen ainekset ja kiehauta. Leikkaa possu kuutioiksi, tikuta, grillaa, gleissaa soosilla. Nauti.

Paahdettua turskaa ”Malibu”

Bouillabaise
400 g turskaa
500 g sinisimpukoita

Leikkaa turska annospaloiksi.  Paista vaahtovoissa kypsäksi.
Pese ja puhdista sinisimpukat. Poista sinisimpukoista mahdollinen parta.

Liemi
2 punaista paprikaa
1 keltasipuli
2 valkosipulin kynttä
2 rkl tomaattipyrettä
1 dl valkoviiniä
1 dl tomaattimurskaa
3 dl äyriäislientä

Paahda paprika ja kuori ja poista siemenet. Hienonna sipulit ja kuullota hetki. Lisää tomaattipyree ja kuoritut paprikat. Paahda 5 minuuttia. Lisää tomaattimurska, valkoviini ja äyriäisliemi. Keitä hiljalleen 20 minuuttia. Soseuta ja siivilöi.

Kypsennä sinisimpukat kuumassa liemessä 3 minuutin ajan.

Kokonaisena paistettu marmorihärän ulkofileetä

800 g naudan marmoriulkofilettä
2 rkl voita
3 timjamin oksaa
3 valkosipulin kynttä
suolaa
mustapippuria

Poista kalvot lihasta ja ruskista timjami-valkosipulivoissa. Kypsennä 150 asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila 48 astetta. Anna vetäytyä folioon käärittynä 10 minuuttia.

Belugalinssiragu

100 g belugalinssejä
100 g bataattia
2 dl kasvislientä
1 rkl voita
suolaa
mustapippuria
punaviinikastiketta

Kuori ja leikkaa bataatit pieniksi kuutioiksi. Paista kuumalla pannulla voissa 2 minuuttia tai kunnes kypsiä. Keitä belugalinssit kasvisliemessä 20 minuuttia. Valuta linssit ja sekoita bataattikuutioiden kanssa. Lisää joukkoon pari ruokalusikallista punaviinikastiketta. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Punaviinikastike

1 keltasipuli
2 porkkanaa
5 timjamin oksaa
1 laakerinlehti
2 rkl punaviinietikkaa
4 dl punaviiniä
4 dl lihalientä
4 dl demiglace-kastiketta

Leikkaa sipulit ja porkkanat ronskiksi paloiksi. Paahda kuivassa kattilassa tummiksi. Lisää punaviinietikka ja punaviini. Keitä puoleen. Lisää lihaliemi ja yrtit. Keitä puoleen. Lisää demiglace ja hauduta 30 minuuttia. Siivilöi ja vatkaa joukkoon ruokalusikallinen voita. Mausta suolalla ja mustapippurilla sekä hunajalla.

Bataattipyre

1 bataatti
kermaa
voita
suolaa
mustapippuria

Kuori ja lohko bataatti. Keitä 10% suolavedessä kypsäksi. Valuta ja aja tehosekoittimessa sileäksi. Lisää tilkka kermaa ja ruokalusikallinen voita oikean koostumuksen saavuttamiseksi. Mausta.

Maissilastut

200 g maissijauhoja
200 g kiehuvaa vettä
½ tl suolaa

Sekoita kaikki ainekset ja vaivaa kunnes taikina pysyy kasassa eikä tunnu enää tahmealta. Kaulitse kahden leivinpaperin välissä ohueksi levyksi. Poista toinen leivinpaperi. Sivele pinta rypsiöljyllä ja ripottele päälle paprikajauhetta sekä suolaa. Paista 230 asteisessa uunissa 10 minuuttia. Jäähdytä ja lohko sopiviksi paloiksi. Kuivata 70 asteisessa uunissa 60 minuuttia.

Lehtikaalisipsit

1 lehtikaali
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
½ limen mehu

Leikkaa lehtikaalista ruoto pois ja revi paloiksi. Pyörittele oliiviöljyssä , limenmehussa ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä uunipellille ja kuivata 90 asteisessa uunissa uunin luukku hieman raollaan 2 tuntia tai kunnes sipsit rapeita.

Pumpkin pie

450 g myskikurpitsaa
500 g intiaanisokeria
360 g rypsiöljyä
8 g ruokasoodaa
8 g suolaa
400 g vehnäjauhoja
150 g kananmunia

Leikkaa kurpitsa kuutioiksi ja keitä kypsäksi suolaamattomassa vedessä. Valuta kypsät kurpitsakuutiot ja aja tasaiseksi intiaanisokerin ja rypsiöljyn kanssa tehosekoittimessa. Kaada kulhoon ja sekoita kuivat aineet vispilällä sekoittaen. Lopuksi lisää kananmunat yksitellen taikinaan hyvin sekoittaen. Kaada leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja paista 160 asteissa uunissa 20-30 minuuttia tai kunnes kypsä eikä tikkuun tartu taikinaa.

Kurpitsa-kookoskreemi

1 kpl  myskikurpitsaa
kookoskermaa
1 vaniljatanko
sokeria

Kuutio kurpitsa ja halkaiset vaniljatanko. Laita kurpitsakuutiot kattilaan ja peitä kookoskermalla. Kiehauta ja hauduta kunnes kurpitsa on pehmeää. Nostele reikäkauhalla kurpitsat tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Tarvittaessa lisää kattilasta kookoskermaa. Makeuta sokerilla. jäähdytä ja säilytä jääkaapissa. Jäähdytä myös haudutuskookoskerma ja säilytä jääkaapissa.

Jogurttijäätelö

5 dl maito
175 g sokeri
3 keltuainen
450 g turkkilaista jogurttia

Sekoita maito, sokeri ja keltuaiset kattilassa. Lämmitä 70 asteeseen ja pidä siinä 10 minuuttia. Anna jäähtyä 30 minuuttia ja poraa sauvasekoittimella vuohenmaitojogurtti joukkoon. Jäähdytä kylmäksi ja aja jäätelökoneella.

Passion-hedelmää, marenkia, ananasta

Passioncurd

100 g voita
100 g passionpyrettä
130 g sokeria
3 kananmunaa
1 keltuainen
2 liivatetta

Liota liivatteen kylmässä vedessä ja kiehauta voi. Sulata liivatteet voin joukkoon ja sekoita loput ainekset joukkoon. Kaada uunivuokaan ja peitä foliolla. Kypsennä 150 asteisessa uunissa kunnes massan lämpötila 100 asteista. Paseeraa tiheän siivilän läpi ja aja tehosekoittimessa tasaiseksi. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.

Kuivatettu marenki

100 g valkuaista
100 g sokeria
100 g tomusokeria

Mittaa valkuaiset ja sokeri kulhoon ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja vatkaa vielä hetki. Levitä leivinpaperin päälle ja kuivata 90 asteisessa uunissa (uunin luukku hieman raollaan) yön yli. Säilytä ilmatiiviissä rasiassa.

Italialainen marenki

100 g valkuaista
200 g sokeria
50 g vettä

Sekoita vesi ja sokeri kattilassa. Keitä 121 asteiseksi. Aloita vatkaamaan valkuaisia kevyesti sähkövatkaimella tai yleiskoneella kun sokeriliemi on 110 asteista. Lisää valmis sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisten joukkoon samalla vatkaten. Vatkaa marenkia 10 minuuttia tai kunnes kulhon ulkopinta on kädenlämpöinen. Laita marenki pursotuspussiin.

Liekitetty ananas

1 kpl tuore ananas
2 rkl sokeria
2 rkl vettä
2 rkl rommia

Poista ananaksesta kuoret ja keskiosa. Leikkaa suupalankokoisiksi paloiksi. Kiehauta vesi pannussa ja sekoita joukkoon sokeri. Lisää joukkoon ananaspalat ja kuullota hetki. Lisää pannulle rommi ja sytytä varovasti rommi palamaan. Pyörittele pannua ja anna rommin palaa loppuun.

Näillä onnistut

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Lue lisää

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.