Ravintola X: Toisen jakson reseptit

Prawn cocktail

Mausteliemi
1,5 l kylmää vettä
2 porkkanaa, pilkottuna
2 sellerinvartta, pilkottuna
1 iso sipuli, pilkottuna
1 valkosipuli puolitettuna
1 sitruuna, puolitettuna
1/2 punttia persiljaa
5 oksaa timjamia
2 laakerinlehteä

Ravut
450 g keskikokoisia tai suuria rapuja kuoressaan, huuhdeltuina
1 tl suolaa
sitruunaa

Kiehauta liemen ainekset ja anna kiehua matalalla lämmöllä 10-30 minuuttia.
Lisää ravut ja sammuta liesi. Anna rapujen kypsyä liemessä noin 2 minuuttia.
Kuori ravut.

Kastike
1,5 dl ketsuppia
1 sitruuna, kuori raastettuna ja mehu
4 tl piparjuurta
1/4 tl Worcestershire-kastiketta
tulista kastiketta, maun mukaan

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset ja tarkista maku. Mausta tulisuus omaan makuun sopivaksi. Kokoa annos lisäämällä kastike tarjoiluastiaan ja laita ravut oheen. Koristele sitruunalla ja tarjoile.

Chicken wings

2 kg kanansiipiä
1 rkl paahdettua kuminaa
1 rkl paprikajauhetta
2 rkl hunajaa
1/2 dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Pyörittele kanansiivet kauttaaltaan mausteissa, öljyssä ja hunajassa. Paahda 200c uunissa 30-40min. Tarjoile.

Horseradish-dippi

1 dl perusmajoneesia
1rkl raastettua tuoretta piparjuurta
1/2 sitruunan mehu

Sekoita kaikki ainekset ja anna maustua jääkaapissa vähintään 1 h ennen tarjoilua.

Bataattiranskalaiset

1 kg bataattia
suolaa
4 dl syväpaistoöljyä

Kuori ja leikkaa bataatit ranskismuotoon. Keitä suolavedessä miltei kypsiksi n.10-12min koosta riippuen. Nosta paperille kuivumaan ja jäähdytä. Frittaa rapeiksi 175c asteisessa öljyssä 3-5min. Mausta suolalla.

Crab cake hamburger

0,5 tl suolaa
1 rkl voita
2 rkl ruohosipulia pieneksi hakattuna
mustapippuria
1 kananmuna
1 tl sitruunankuorta
1 valkosipulinkynsi
240 g keitettyä ravunlihaa
1 dl valkoista leipää pieneksi hakattuna (2 siivua)

4 hampurilaissämpylää
salaattia
remoulade-kastiketta
4 sitruunanlohkoa

Sekoita ravunliha, leipä, muna, murskattu valkosipuli ja ruohosipuli keskenään. Lisää mausteet ja muotoile massasta pihvejä. Paistat pihvit voissa molemmin puolin noin 2 minuuttia.

Kokoa annos lisukkeiden kera. Lisää oheen sitruunanlohkoja.

Remoulade-kastike hampurilaiselle

100 g kermaviiliä
1 dl majoneesia
1/2 dl maustekurkkukuutioita
1 rkl kapriksia
1 salottisipuli tai puolikas hopeasipuli
1/2 pientä porkkanaa
2 rkl persiljaa
1/2 tl sinappia
1/4 tl suolaa
mustapippuria


Kuori ja hienonna sipuli mahdollisimman pieneksi. Käytä salottisipulia tai jotain muuta miedonmakuista sipulia. Raasta porkkana raastimenisokoloisella terällä. Silppua kaprikset. Sekoita ainekset yhteen. Anna maustua vähintään tunnin ajan ennenkäyttöä.
Portobello burger

Marinadi

2 rkl ruskeaa tulista sinappia
3 rkl balsamiviinietikkaa
1,5 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
mustapippuria
1 tl tulista kastiketta
4 portobello-sienen hattua
4 viipaletta gouda-juustoa
1,5 dl majoneesia
4 hampurilaissämpylää
1 punasipuli
4 salaatinlehteä
1 tomaatti

Sekoita marinadin ainekset. Asettele sienet vuokaan ja kaada marinadi tasaisesti päälle. Anna marinoitua 2 tunnin ajan.

Ota portobellot marinadista (säästä marinade) ja paista keskilämmöllä pannulla 3-4 minuuttia per puoli. Asettele lopuksi pannulle juustot sienten päälle.

Sekoita majoneesiin 2 rkl marinadia. Kokoa hampurilainen lisukkeiden kanssa.

Cheesecake

Pohja
85 g sulatettua voita
140 g Digestive-keksejä muruina
1 rkl sokeria

Täyte
3 x 300 g tuorejuustoa (Philadelphia)
250 g sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
1,5 tl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori
1,5 tl sitruunanmehua
3 kananmunaa ja 1 keltuainen
n. 2,5 dl ranskankermaa

Kuorrutus
1,5 dl ranskankermaa
1 rkl sokeria
2 tl sitruunanmehua

Sulata voi. Yhdistä voihin keksimurut ja sokeri ja sekoita. Painele seos vuoan pohjalle ja paista 10 min (180 C). Anna pohjan viilentyä.

Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi vaahdoksi yleiskoneen melalla. Sekoita sokerit ja vehnäjauho ja lisää tuorejuustoon joukkoon. Kaavi kulhon reunoilta välillä, että kaikki ainekset sekoittuvat kunnolla. Vaihta yleiskoneeseen pallovatkain ja lisää sitruunan kuori ja mehu. Vatkaa joukkoon kananmunat yksitellen ettei täyte leikkaa. Lisää lopuksi ranskankerma ja vatkaa kevyesti.
Kaada täyte vuokaan. Paista 200 asteessa 10 min. Laske uunin lämpötilaa 110 asteeseen ja paista vielä 25 minuuttia. Anna jäähtyä. Sekoita päällyksen ainekset keskenään ja lisää jäähtyneen kakun päälle.

Mansikka milkshake

250 g tuoreita mansikoita, viipaloituna; kokonaisia mansikoita koristeluun
2 rkl sokeria
1 tl vaniljauutetta
n. 5 dl vaniljajäätelöä
¾ dl maitoa

Aja tehosekoittimessa sileäksi.

Suklaa milkshake

4 dl suklaajäätelöä
3/4 dl maitojauhetta
1-1,5 dl täysmaitoa
Makeutettua kermavaahtoa koristeluun

Aja tehosekoittimessa sileäksi.

Näillä onnistut!

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.