Ravintola X: Viidennen jakson reseptit

Pirjon pinaatti-fenkoli-saksanpähkinä-pasta

Pastataikina
400g durumjauhoja
4 kananmunaa
1rkl oliiviöljyä
suolaa
2rkl ryöpättyä pinaattia

Kasaa jauhot pöydälle ja tee keskelle kolo. Riko kanamunat ja lisää pinaatin ja oliiviöljyn kanssa jauhojen keskelle. Sekoita jauhot pikkuhiljaa kananmunien joukoon. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia tai kunnes kimmoisaa ja sileää. Anna vetäytyä kelmulla peitettynä 30 minuuttia jääkaapissa. Aja pastakoneella levyiksi ja leikkaa haluamaasi muotoon. Tee muotoillusta pastasta keriä ja anna kuivahtaa 30 minuuttia ennen keittämistä.

Keitä tuorepastaa reilusti suolatussa vedessä pari minuuttia. Valuta pasta ja lisää ryöpättyä ja pilkottua pinaattia 2rkl, kermaa 1/2dl ja paahdetut saksanpähkinät.

Sekoita. Koristele tuoreella babypinaatilla ja ohueksi leikatulla fenkolilla.

Uunijuurekset

4 porkkanaa
1 palsternakka
2 keltajuurta
1 punasipulia
1rs mininaurista
2rkl hunajaa
suolaa

Leikkaa juurekset ja mausta hunajalla ja suolalla. Paahda 200 asteissa uunissa kunnes lähes kypsiä. Gratinoi raastetulla parmesaanijuustolla ennen tarjoilua.

Jonkun tyyliset juustokasvispullat

2 kesäkurpitsaa
1 peruna
2 salottisipulia
pieni palsternakka
1dl korppujauhoja
2 kananmunaa
suolaa, pippuria
puolikas puntti korianteria

Panerointiin
1dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
1dl korppujauhoja

Raasta kasvikset. Sekoita kulhossa muiden ainesten kanssa ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Muotoile massasta pullia ja pakasta. Paneroi jäiset kasvispullat ja friteeraa 180c 5 minuuttia.

Minttujogurtti

2 dl jogurttia
puolikas puntti minttua
2 rkl hunajaa
1 tl suolaa

Valuta jugurtti, leikkaa minttu hienoksi. Sekoita kaikki ainekset ja anna maustua jääkaapissa vähintään 1 h ennen tarjoilua.

Kirkas varhaiskaalisalaatti grillatulla halloumjuustolla

Marinoitu varhaiskaali

1 kpl varhaiskaali

Leikkaa varhaiskaali ohuiksi suikaleiksi.

1-2-3-LIEMI
1 dl valkoviinietikkka
2 dl sokeri
3 dl vesi

Kiehauta ja kaada kaalien päälle. Anna marinoitua yön yli kylmässä.

Lisää grillattu halloumijuusto salaattiin ennen tarjoilua.

Viherhedelmäsalaatti

2 kpl avokadoa
0,5 rasia vihreitä viinirypäleitä
erilaisia salaatteja
sitruunaa

Leikkaa avokado ja purista tummumisen estämiseksi sitruunanmehua päälle. Revi salaatit ja sekoita kaikki ainekset kulhossa. Sekoita joukkoon tillimajoneesia ja asettele tarjolle.

Tillimajoneesi

2 dl majoneesia
1 dl piimää
1 puntti tilliä
0,5 sitruunan kuori

Leikkaa tillit hienoksi, raasta sitruunan kuori ja sekoita kastike. Tarkista maku.

Siskon suklaakakku

4,5 dl sokeria
4 dl jauhoja
1,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
2 dl maitoa
1 dl öljyä
2 dl kuumaa vettä

Kuivat aineet keskenään. Kevyesti vatkataan munat maito. Lisätään öljy. Lopuksi kuuma vesi. Jaetaan kolmeen kakkuvuokaan ja paistetaan 175asteessa 15-20min.

Täyte ja kuorrutus
100g voita sulatettuna
2dl kaakaojauhetta
5dl tomusokeria
1,5-2 dl mascarponejuustoa
0,3 dl makusiirappia (suklaacookie tai amaretto) ripaus suolaa

Sekoitetaan tasaiseksi, jaetaan kerrosten väliin ja loput kakun päälle.


Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Näillä onnistut!

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.