Hannan huhtikuun valinnat

Isoäitini löysi tämän kakkuohjeen aikoinaan lehdestä. Kun äitini kopioi sen 19-vuotiaana omaan reseptivihkoonsa, maustepippuri muuttui vahingossa mustapippuriksi. Inkiväärin äitini lisäsi myöhemmin ohjeeseen ihan tarkoituksella. Kakkuun sopii mitkä vaan pähkinät, testaa mantelirouheen tilalle esimerkiksi saksanpähkinöitä.

Elinan herkkukakku

isolle perheelle

2 kananmunaa
2 ½ sokeria
1 sitruunan kuori
pala tuoretta inkivääriä (1 tl raastetta)
3 dl vehnäjauhoja
¾ dl rouhittuja manteleita
1 ½ tl kardemummaa
2 tl kanelia
½ tl suolaa
1 tl mustapippuri
1 dl kermaa
½ dl maitoa
100 g voisulaa
voita ja korppujauhoja kakkuvuokaan

  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Raasta sitruunankuori ja kuorittu inkivääri. Sekoita jauhot, raasteet, mantelit ja mausteet kulhossa.
  3. Sekoita toisessa kulhossa kerma, maito ja sulatettu voi.
  4. Lisää sokerivaahtoon vuorotellen kerma-maitoseosta ja jauhoja koko ajan sekoittaen, kunnes kaikki ainekset on käytetty taikinaan.
  5. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia, kunnes kakku on tuntuu kypsältä.


VINKKI
Tökkää tulitikku kakun paksuimpaan kohtaan. Jos tikku näyttää kostealta, paista vielä hetki. Kun tikkuun ei enää tartu taikinaa, kakku on kypsä.

Huhtikuun tuotevalintani

Muna- ja maitotuotteet valitsen aina Pirkalta, luomuvalikoiman kasvu ilahduttaa erityisesti!

 

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.
Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.
Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Takaisin pääsivulle