Pirkka perunapussien värit ja niiden merkitys

Pirkka-perunoiden keittolaatu testataan jokaisesta erästä

Pirkka-perunoiden keittolaatu testataan jokaisesta perunaerästä. Keittolaatutestauksessa määritetään keitettyjen perunoiden rakenne, maku ja suutuntuma. Arviointivaiheessa perunan lajike- ja viljelijätiedoilla ei ole merkitystä, vaan Pirkka-perunat pakataan käyttötarkoitukseensa sopiviin pusseihin.

Testauksella varmistetaan, että saat aina käyttötarkoitukseensa sopivat tuotteet. Viljelytekniikka, lannoitus, maalaji ja kasvukausi vaikuttavat perunan rakenteeseen ja tärkkelyspitoisuuteen. Lisäksi jokainen kasvukausi on erilainen omine lämpö- ja sadeolosuhteineen.

Vihreä peruna

Vihreä pussi

Kiinteä peruna soveltuu parhaiten salaatteihin, keitettäväksi, keittoihin ja pannulla paistettavaksi. Perunat käyvät myös laatikkoruokiin ja röstiperunoiksi.

 Peruna keltainen

Keltainen pussi

Sopivasti kiinteä ja jauhoinen peruna. Soveltuu parhaiten keitettäväksi, keittoihin, laatikoihin, kiusauksiin, gratiineihin, lohkoperunoiksi ja pataruokiin. Käy myös uuniperunoiksi ja röstiperunoiksi.

 
 Peruna punainen

Punainen pussi

Jauhoinen peruna sopii perunasoseeksi, sosekeittoihin, uuni- ja lohkoperunoiksi, leivontaan sekä imellettyyn perunalaatikkoon. Voit myös kypsentää perunat höyryssä. 

 
 Peruna violetti

Lila pussi

Uuni- ja lohkoperunoiden lisäksi jauhoinen rosamunda soveltuu myös perunasoseeksi, sosekeittoihin, leivontaan sekä imellettyyn perunalaatikkoon. Myös rosamunda kypsyy höyryttämällä.

 
 Peruna musta  

Musta pussi

Puikula on erittäin jauhoinen peruna, joka soveltuu parhaiten juhlavaksi lisäkkeeksi keitettynä tai höyryssä kypsennettynä. Puikula käy myös perunasoseeksi, uuniperunoiksi, sosekeittoihin ja leivontaan. 

 Peruna turkoosi

Turkoosi pussi

Kiinteä siikli soveltuu salaatteihin, keitettäväksi, keittoihin ja pannulla paistettavaksi. Perunat käyvät myös laatikkoruokiin ja röstiperunoiksi.

 

Lue lisää

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.
Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.