Pirkka-sesonkikukkien hoito-ohjeet

Juhlasesonkeihin liittyy monia ihania kukkia, jotka koristavat kotia ja ovat iloksi silmälle. Oikein hoidettuna Pirkan kausikukat ilahduttavat koko sesongin ajan.

Pirkka tulppaani 7 kpl sesonkituoteTulppaanit

Pirkka-tulppaanit ovat kestäviä ja laadukkaita leikkokukkia. Tulppaaneille leikataan uusi imupinta ja ne laitetaan maljakkoon, jossa on vähän viileää vettä.

Hoito-ohje: Uuden imupinnan saamiseksi katkaise tulppaanin varresta 1 cm pois leikkaamalla koko nipun varret samalla kertaa poikki. Aseta tulppaanit maljakkoon haaleaan, vähäiseen veteen. Vaihda vesi päivittäin. Tulppaani viihtyy paremmin viileässä kuin suorassa auringonpaisteessa. Säilytä tulppaanit hieman kauempana etyleeniä tuottavista hedelmistä. Pirkka-tulppaanit ovat saatavilla tammi-huhtikuussa.

Pirkka ruukkunarsissi Suomi, kausituote

Pirkka-ruukkunarsissi on keväinen sesonkikukka. Se sopii sekä sisä- että narsissiulkokoristeluun.

Hoito-ohje: Ruukkunarsissi viihtyy parhaiten viileässä, alle 10 °C lämpötilassa, parvekelaatikkoon istutettuna tai ruukussaan lasitetulla parvekkeella ja terassilla. Ruukkunarsissia kastellaan niukasti. Ruukkunarsissi kukkii pitempään ja säilyy kukassaan sitä paremmin mitä alhaisemmassa lämpötilassa se säilytetään. Vähitellen kylmään ilmaan totutettu ruukkunarsissi kestää myös pakkasta, jopa -10 °C pakkaseen saakka. Huoneenlämmössä kukinta jää lyhytaikaiseksi. Kukinnan jälkeen ruukkunarsissista leikataan kuihtuneet varret pois ja sipuli istutetaan puutarhan aurinkoisimpaan paikkaan ja jäädään odottamaan ruukkunarsissin seuraavan kevään kukintaa. Saatavuus helmi-huhtikuu.

Pirkka amaryllis Suomi, kausituote

Pirkka-amaryllis on kaunis ja perinteinen joulukukka.amaryllikset

Hoito-ohje: Amaryllis viihtyy parhaiten huoneenlämmössä lämpimässä ja valoisassa paikassa. Kastele ruukkuun vähäisellä ja haalealla vedellä kohtuullisesti. Amaryllis saa hieman kuivahtaa kastelujen välillä. Liikakastelu on pahasta amarylliksen hoidossa. Kukka avautuu hitaammin, mikäli amaryllistä pidetään huoneenlämpöä viileämmässä paikassa. Älä säilytä hedelmiä amarylliksen lähettyvillä. Saatavuus marras-joulukuu.

Pirkka joulutähti Suomi, kausituote

Pirkka-joulutähti on kaunis ja perinteinen joulukukka.

Hoito-ohje: Joulutähti viihtyy parhaitenjoulutahti huoneenlämmössä lämpimässä, vedottomassa ja valoisassa paikassa. Altakastelu on suositeltavin, haalealla vedellä kohtuullisesti. Joulutähti saa hieman kuivahtaa kastelujen välillä. Joulutähti karistaa lehdet helposti, mikäli se on liian kostea. Joulutähti on arka kylmälle ja vedolle. Älä säilytä hedelmiä joulutähden lähettyvillä.

Pirkka Calluna, kausituote

Calluna on yksivuotinen ulkokukka, joka viihtyy valoisassa paikassa. Se voidaan istuttaacalluna puutarhaan, parvekelaatikkoon tai pitää ruukussaan parvekkeella tai terassilla.

Hoito-ohje: Calluna pidetään tasakosteana, säännöllinen kastelu viikottain ja kastelua jatketaan ensimmäisiin pakkasiin asti. Näin hoidettuina callunat säilyvät kauniina pitkälle kevääseen asti. Kevätaurinko kuivattaa ja ruskettaa callunan kukinnot.

Pirkka hyasinttiasetelma 3 kpl

Hyasintti viihtyy valoisassa paikassa huoneenlämmössä tai viileässä. Lämpö edistäähyasintit värittyneiden nuppujen nopeaa aukeamista.

Hoito-ohje: Hyasintin kukinta-aikaa saa pidennettyä, kun sen siirtää yöksi viileään paikkaan. Hyasintti on sipulikukka ja sen vuoksi sitä tulee kastella niukasti, mutta säännöllisesti. Hyasintin kukkavarret kasvavat nopeasti pituutta, mikäli kastelu on ollut liian runsasta. Tällöin hyasintin kukkavarret voi tukea tukikepeillä tai leikata leikkokukaksi maljakkoon.

Lue lisää kukista

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.