Pirkka-sarjasta löydät helposti suomalaista

Suomalaiset arvostavat kotimaisia tuotteita, joten se on myös Pirkka-sarjassa tärkeä arvo. Pirkka-tuotteista noin puolet eli yli 1000 on valmistettu Suomessa. Pirkka on siis yksi suurimmista elintarvikkeiden valmistuttajista Suomessa. Tällä hetkellä Pirkka-tuotteita valmistetaan 180 yrityksessä ympäri Suomen.

Pirkka-sarjaan valitaan aina ensisijaisesti suomalaisia tuotteita edellyttäen, että laatu- ja hintaperusteet täyttyvät. Sarjassa on yli 400 suomalaista alkuperämerkittyä tuotetta:

  • lähes 300 Hyvää Suomesta -merkittyä tuotetta
  • noin 40 Sirkka-lehti -merkittyä tuotetta
  • noin 60 Avain-lippu -merkittyä tuotetta

Tuoretuotteiden, kuten lihan ja lihajalosteiden, sekä nestemäisten maitotaloustuotteiden, kuten maitojen ja kermojen, kotimaisuusaste on Pirkka-sarjassa lähes 100 prosenttia. 

Laatu on tärkein

Suomalaisuus ei kuitenkaan yksistään riitä tuotteen ottamiseksi valikoimaan. Yhtä lailla suomalaiset tuotteet tutkitaan ja valitaan sarjaan tarkoin.

- Ei ole yhdentekevää kuka valmistaa Pirkka-tuotteita, sillä viime kädessä Ruokakesko on se, joka vastaa  tuotteiden laadusta kuluttajille, sanoo Ruokakeskon omien merkkien Brand Manager Ulla Heikkilä.

Tuotteen valmistusmaan voi aina tarkistaa Pirkka-tuotteen pakkauksesta. Kaikissa Suomessa valmistettujen Pirkka-tuotteiden pakkauksissa on tieto tuotteen valmistajasta. Ulkomaisiin Pirkka-tuotteisiin on merkitty valmistusmaa.

Katso missä päin Suomea valmistetaan Pirkka vaniljapitko ja 17 muuta suomalaista Pirkka-tuotetta. 

Pirkka tuo työtä Suomeen

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.