Pirkka-sarjasta löytyy laaja valikoima suomalaisia tuotteita

Monet asiakkaat haluavat suosia suomalaista. Mutta miten se onnistuu kiireisellä ostosreissulla, kun kaupan hyllyt ovat vaihtoehtoja pullollaan? Yksi vastaus on suomalaisten hyvin tuntema Pirkka-sarja, jossa kotimaisuuteen on kiinnitetty huomiota vuosia.

-  Pirkka-sarjasta löytyy yli 1 000 suomalaista tuotetta, joista 400 tunnistaa tuotepakkauksessa olevasta alkuperämerkinnästä, kertoo Pirkka-tuotesarjan kehityksestä vastaava Ulla Heikkilä Ruokakeskosta.

 

Hyvää Suomesta -joutsenmerkittyjä tuotteita on Pirkka-sarjassa lähes 300. Merkki takaa, että tuotteen raaka-aineista kotimaista on vähintään 75 %. Hyvää Suomesta -merkki on esimerkiksi seuraavilla tutuilla tuotteilla: Pirkka maidot sekä Pirkka laktoosittomat maitojuomat, Pirkka suomalainen edam. Lue lisää: www.hyvaasuomesta.fi

 

Sirkkalehti-merkittyjä Pirkka-tuotteita on noin 40. Sirkkalehti on vihannesten, marjojen, hedelmien ja kukkien sekä ruokaperunan tuotemerkki, joka takaa sataprosenttisen kotimaisuuden. Pirkka-sarjasta löytyvät esimerkiksi seuraavat Sirkkalehtituotteet: Pirkka suomalainen pesty porkkana, Pirkka suomalainen kirsikkatomaatti, Pirkka suomalainen parsakaali (kausituote). Lue lisää: www.puhtaastikotimainen.fi

 


Avainlippu-tuotteita
sarjasta löytyy noin 60, ja niitä ovat esimerkiksi Pirkka kuvioitu talouspaperi sekä Pirkka lasten shampoo. Avainlippu voidaan myöntää tuotteelle tai palvelulle, joka on valmistettu tai tuotettu Suomessa. Lue lisää: www.avainlippu.fi

 


-  Kun Pirkka-sarjaan valitaan uusia tuotteita, on suomalainen tuote aina etusijalla, jos hinta- ja laatukriteerit täyttyvät, Ulla Heikkilä painottaa.

Alkuperämerkintöjä käytetään Pirkka-tuotteissa aina, kun alkuperämerkeille asetetut kriteerit täyttyvät.

Pirkka-tuotteiden raaka-aineet ostetaan toimittajilta, joilla tuotantoketjun laadunvalvonta ja jäljitettävyys ovat kunnossa.

Pirkka työllistää suomalaisia

Pirkka-tuotteita valmistetaan yli 150 yrityksessä ympäri Suomen. Jokaisessa K-ruokakaupassa on tarjolla laaja Pirkka-valikoima.

Tuoretuotteiden, kuten lihan ja lihajalosteiden, sekä nestemäisten maitotaloustuotteiden, kuten maitojen ja kermojen, kotimaisuusaste on Pirkka-sarjassa lähes 100 prosenttia.

Entäpä valmistusmaa – mistä tietää, onko Pirkka-tuote valmistettu Suomessa vai ulkomailla? Pirkka-sarjassa on yli 2 200 tuotetta ja joukossa myös paljon ulkomaisia vaihtoehtoja esimerkiksi niissä tuotteissa, joita ei Suomesta saa. Näitä ovat esimerkiksi tonnikala-, ja hedelmäsäilykkeet sekä monet hedelmät.

-  Asiakkaat löytävät aina tiedon Pirkka-tuotteen valmistusmaasta tuotepakkauksesta. Kaikkiin kotimaisiin Pirkka-tuotteisiin on 25 vuoden ajan eli sarjan perustamisesta lähtien merkitty valmistajan nimi ja paikkakunta. Ulkomaisiin Pirkka-tuotteisiin merkitään aina valmistusmaa, Ulla Heikkilä kertoo.

Kympillä 10 000 työpaikkaa Suomeen

Sinivalkoinen jalanjälki -kampanjassa ovat mukana K-kaupat ja Suomalaisen Työn Liitto sekä laaja joukko suomalaisia elintarvikevalmistajia ja käyttötavara­teollisuutta sekä pieniä, paikallisia toimijoita.

Kampanjan tavoitteena on lisätä suomalaisten tuotteiden myyntiä sekä tietoisuutta suo­malaisen työn ostamisen myönteisistä vaikutuksista.

-  Mikäli jokainen suomalainen ostaisi kuukaudessa 10 eurolla lisää suomalaisia tuotteita ja palveluita, syntyisi Suomeen 10 000 vuosityöpaikkaa, kiteyttää Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala.

Lue lisää aiheesta:

Pirkka tuo työtä Suomeen >>
Suomalainen edamjuusto Pirkka-sarjaan >>

Pirkka-kartta

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.