Pirkka suomalainen edam valmistetaan Kuusamossa perinteisin menetelmin

Vankalla pohjoissuomalaisella osaamisella valmistettu laktoositon edamjuusto maistuu hyvältä.

Lähialueen puhtaat raaka-aineet

Edam on yksi suomalaisten suosikkijuustoista. Mieto vaalea ja usein punakuorinen edam maistuu koko perheelle.

Uuden edam-juuston valmistaja Kuusamon Juusto on jalostanut juustoja jo lähes 50 vuoden ajan pohjoisten lehmien maidosta.  Puhtaat raaka-aineet saadaan kaikki lähialueelta, lisäksi pohjoinen sijainti tuo oman erityispiirteensä tuotantoon.

–  Kuusamon Juusto on merkittävä työllistäjä Pohjois-Suomessa, tällä hetkellä meitä on noin 90 henkilöä. Lisäksi maito tulee 100 kilometrin säteeltä, se kerätään 160 paikalliselta maidontuottajaperheeltä, kertoo Kuusamon Juuston myyntijohtaja Mats Malmström.

Edam on Hyvää Suomesta

Pirkka suomalainen edam valmistetaan perinteisellä menetelmällä ja ammattitaidolla siten, että juusto pakataan jo kypsytyksen ajaksi omiin pakkauksiinsa. Näin juusto säilyy kypsyessään erityisen mehevänä ja laadukkaana. Kypsytys kestää noin viisi viikkoa. Koska raaka-aineet ja valmistus tapahtuvat Suomessa, tuote on merkitty Hyvää Suomesta -joutsenmerkillä.

–  Pirkka-sarjassa on yli 150 suomalaisen valmistajan tuotetta ja yli 280 Hyvää Suomesta -joutsenmerkittyä tuotetta. Suomalaisten tuotteiden määrä kasvaa jatkuvasti. Kun valitaan uusia tuotteita Pirkka-sarjaan, suomalainen tuote on aina etusijalla, jos hinta- ja laatukriteerit täyttyvät, kertoo Pirkka-päällikkö Ulla Heikkilä.

Valitse ostoskoriisi suomalaista

Kaikkiin suomalaisiin Pirkka-tuotteisiin merkitään valmistajan nimi ja valmistuspaikkakunta. Valitsemalla ostosreissulla suomalaisia tuotteita ostoskoriisi tuet samalla suomalaista työtä.

K-kaupat ja Suomalaisen Työn Liitto ovat käynnistäneet yhdessä suomalaisten elintarvikevalmistajien ja käyttötavarateollisuuden kanssa koko vuoden 2014 kestävän kampanjan suomalaisen työn puolesta.

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.