Uusi fiksu tapa hyödyntää kaupan hävikki

K-ruokakaupan biojätteestä valmistettua biokaasua käytetään energiana uusien Pirkka-tuotteiden valmistuksessa.

Myllyn Parhaan ja Wurstin valmistamat Pirkka-tuotteet tuotetaan jatkossa entistä ympäristöystävällisemmin, sillä niiden valmistuksessa käytetään 100 % uusiutuvaa suomalaista biokaasua. Biokaasu valmistetaan 100 K-ruokakaupan ja Keslogin Hakkilan varastojen biojätteistä.

Jatkuvaa työtä kaupan hävikin pienentämiseksi

K-ruokakauppojen tavoitteena on etsiä jatkuvasti uusia keinoja pienentää hävikkiä ja kaatopaikalle menevän jätteen määrää.

-    Ensisijaisesti K-ruokakaupassa myymättä jäävät tuotteet ohjataan ruoka-apuun. Nyt meillä on keino hyödyntää myös elintarvikekelvoton ruokahävikki uudella fiksulla tavalla energiaksi Pirkka-tuotteiden valmistukseen, kertoo Keskon päivittäistavarakaupan vastuullisuuspäällikkö Timo Jäske.

Kierrättämällä jätteet biokaasuksi ja hyödyntämällä energian Pirkka-tuotteiden valmistuksessa vähennetään vuodessa hiilidioksidipäästöjä 380 tonnia. Tämä vastaa yli kolmea miljoonaa ajettua kilometriä henkilöautolla.

Helppo valinta ympäristön puolesta

Myllyn Paras valmistaa Pirkalle biokaasuenergialla pakasteesta myytäviä esipaistettavia liha- ja munariisicocktailpasteijoita. Wursti valmistaa Pirkalle noin 10 erilaista nakkia, makkaraa ja leikkelettä.

Voit siis jo seuraavalla kauppareissulla vaikuttaa ostopäätökselläsi. Valitse siis tuote, joka valmistetaan suomalaisella uusiutuvalla energialla. Jatkossa tunnistat biokaasulla valmistetut tuotteet biokaasumerkistä.

-    Biokaasulla valmistettu Pirkka-tuote on helppo valinta ympäristön puolesta, kiteyttää Jäske.

Lue lisää aiheesta www.biokaasumerkki.fi -sivuilla.

Lue lisää

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.