Rapujuhlat menu

Kotimaisten rapujen sesonki on syyskesällä ravustuksen alettua 21.7. Pakasterapuja on K-ruokakaupoissa tarjolla ympäri vuoden, joten halutessasi voit järjestää rapujuhlat milloin tahansa.

Ravut tuoreena vai pakasteesta?

Suunnitellessasi rapuateriaa, päätä ensin tarjotaanko ravut alku- vai pääruokana, sillä se vaikuttaa tarvittavien saksiniekkojen määrään. Seuraavaksi pitää päättää, hankitko tuoreita kotimaisia rapuja vai valmiiksi keitettyjä pakasterapuja. Kotimaisissa ravuissa on yleensä aina enemmän syötävää kuin ulkomaisissa.

Päädytpä sitten tuoreisiin tai pakasterapuihin, muista aloittaa valmistelut ajoissa. Tuoreet ravut kannattaa keittää jo edellisenä iltana tai viimeistään 12 tuntia ennen ateriaa, jotta ne ehtivät jäähtyä ja maustua liemessä.

Pakasterapujen sulamiselle puolestaan pitää varata riittävästi aikaa. Niille kannattaa keittää mausteliemi, sillä se korostaa pakasterapujen aromia.

Ravut aloittavat aterian

Jos rapuja tarjotaan alkupalaksi, on niitä varattava koosta riippuen 8–12 kappaletta syöjää kohden.Valmista ravuille herkullinen liemi ja varaa sopivasti lisukkeita kaikille ruokailijoille.  

K-kalamestari Antti Reinikainen antoi vinkit rapujuhlien tarjoiluihin.

- Vieraalle, joka ei syö rapuja, tarjoaisin tapaksia. Pöydässä voisi olla lajitelma erilaisia herkkuja kuten oliiveja, kinkkua, aurinkokuivattuja tomaatteja, säilöttyjä artisokansydämiä ja erilaisia tahnoja sekä patonkia.

- Pääruoaksi varma valinta on coeur de filet, jonka valmistan naudan sisäfileen keskiosasta ja viipaloin vadille tarjolle. Lisäksi teen hyvän salaatin.

Juhlien jälkiruokana voit tarjota marjaisaa kaura-juustokakkua.

Saksiniekat pääosassa

Kun ravut tarjotaan pääruokana, kannattaa ateria aloittaa herkullisella keitolla. Esimerkiksi kevyt kantarellikeitto sopii sesonkiin hyvin. K-kalamestari Antti Reinikainen suosittelee rapujuhlien merelliseen aloitukseen kasvissosekeittoa, joka kruunataan mehevillä kampasimpukoilla

Pääruokana tarjottavia rapuja on hyvä varata jokaiselle syöjälle vähintään 15 kappaletta. Muista varata aterialle myös riittävästi paahtoleipää, tilliä ja sitruunaa.

- Kattauksessa tärkeää ovat myös sitruunavedellä täytetyt kulhot, joissa jokainen ruokailija voi huuhtoa välillä sormiaan, K-kalamestari vinkkaa.

Elokuiset rapujuhlat saavat arvoisansa päätöksen, kun pöytään kannetaan kirpeän makea punaherukka-marenkitorttu.

Rapujuhlien menu 1.

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Rapujuhlien menu 2.

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Rapu-rallaa!

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.