Aprikoosi-juustokakku

Aprikoosi-juustokakku
Lisää reseptejä »

Emme löytäneet enempää samankaltaisia reseptejä. Voit hakea lisää reseptejä reseptihakua hyödyntäen. Hakuun pääset kätevästi joko yllä olevasta linkistä tai alla olevasta painikkeesta.

Kaunis ja herkullinen aprikoosi-juustokakku sopii esimerkiksi keväiseen juhlapöytään.

Pohja

150 g
grahamkeksejä (esim. Digestive)
75 g
voita

Täyte

4
liivatelehteä
2
kananmunaa
1 dl
sokeria
1 rs (180 g)
Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (150 g)
Pirkka crème fraîchea (ranskankerma)
1
sitruunan mehu
2-3 tl
vanilliinisokeria

Pinnalle

4
liivatelehteä
2 tlk (à 420 g)
Pirkka aprikoosinpuolikkaita
aprikoositölkkien liemet

Ravintosisältö per 100g

Energiaa
221,24 kcal / 925,67 kJ
Proteiinia
4,12 g
Hiilihydraatteja
21,78 g
Rasvaa
13,00 g
  • 1. Hienonna keksit tehosekoittimessa. Sulata rasva ja sekoita joukkoon keksimurut. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuokaan. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin.
  • 2. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita muna-sokerivaahto notkistettuun tuorejuustoon. Sekoita joukkoon ranskankerma.
  • 3. Kuumenna sitruunan mehu ja liuota siihen vedestä puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana juustoseoksen joukkoon samalla sekoittaen. Mausta vanilliinisokerilla. Kaada juustoseos pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään 1-2 tunniksi.
  • 4. Upota liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Valuta aprikoosit ja säästä liemet. Kuumenna noin 1 dl aprikoosien lientä kattilassa ja liuota siihen liivatteet. Kaada liivateseos loppuliemen joukkoon ja anna liemen jäähtyä hetken aikaa jääkaapissa.
  • 5. Asettele aprikoosinpuolikkaat tiiviisti kakun päälle ja lusikoi liivateliemi päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia. Irrota vuoan reunus ja siirrä juustokakku tarjoiluvadille.
Pirkka koekeittiö

Samantyyppisiä reseptejä

Etsi oma kauppasi

Syötä kaupan nimi tai paikkakunta
Et ole antanut lupaa sijaintisi paikantamiseen tai olet estänyt sen.

Tarjoukset

Pirkka-tuotteet