joulureseptit

Hernekeitto

Hernekeitto
Katso myös

Emme löytäneet enempää samankaltaisia reseptejä. Voit hakea lisää reseptejä reseptihakua hyödyntäen. Hakuun pääset kätevästi joko yllä olevasta linkistä tai alla olevasta painikkeesta.

500 g
kuivattuja herneitä
2 1/2 l
vettä
500 g
possun lapaa tai etuselkää
500 g
savupotkaa
1 tl
suolaa
1
sipuli
3-4
porkkanaa
rouhittua mustapippuria
2 rkl
Pirkka sinappia
2 tl
meiramia

Ravintosisältö per 100g

Energiaa
103,00 kcal / 430,00 kJ
Proteiinia
7,60 g
Hiilihydraatteja
6,70 g
Rasvaa
2,90 g

Ravintosisältö per annos

Energiaa
309,00 kcal / 1290,00 kJ
Proteiinia
22,80 g
Hiilihydraatteja
20,10 g
Rasvaa
8,70 g
  • 1. Huuhtele herneet kylmällä vedellä ja pane ne likoamaan isoon kattilaan, jossa vettä on noin puolet reseptin vesimäärästä. Anna herneiden liota yön yli.
  • 2. Lisää kattilaan loppu vesi. Kuumenna ja keitä hetki. Kuori vaahto pois. Lisää molemmat lihat ja suola. Keitä miedolla lämmöllä vähintään 2 tuntia. Lisää kypsymisen aikana silputtu sipuli ja viipaloidut porkkanat.
  • 3. Nosta lihat lautaselle, poista nahka ja luut. Paloittele lihat ja lisää keiton joukkoon. Kuumenna keitto. Mausta keitto sinapilla, meiramilla ja pippurilla. Tarjoa juustonäkkileipien kanssa.
  • Vinkki! Savupotkan voit korvata noin 200 grammalla palvikinkkua. Lisää paloiteltu palvikinkku kypsentämisen loppuvaiheessa.
Pirkka koekeittiö

Samantyyppisiä reseptejä

Tarjoukset

Näillä onnistut