K-ruoka nyt kaikille laitteille!

Imelletty perunalaatikko

Katso myös
Imelletty perunalaatikko kuuluu useiden suomalaisten joulupöytään. Valitse laatikkoon mahdollisimman jauhoisia perunoita.
1 kg
Pirkka jauhoisia perunoita (punainen pussi)
vettä
1/2 dl
vehnäjauhoja
50 g
Pirkka meijerivoita sulatettuna
n. 5 dl
maitoa
1 1/2 tl
suolaa
(1/2 tl
muskottipähkinää tai kanelia tai kardemummaa)
tarvittaessa 2 - 3 rkl siirappia tai sokeria

Ravintosisältö per 100g

Energiaa
84,30 kcal / 352,71 kJ
Proteiinia
2,24 g
Hiilihydraatteja
11,35 g
Rasvaa
3,16 g
  • 1. Keitä perunat kypsiksi suolattomassa vedessä. Kuori kuumat perunat ja soseuta ne sähkövatkaimella. Ripottele lämpimän soseen pinnalle jauhot ja painele ne soseen joukkoon. Peitä kattila liinalla ja anna imeltyä lämpimässä paikassa 4-5 tuntia. Sekoita muutamia kertoja imeltymisen aikana. Sose imeltyy parhaiten 50-60 asteisena. Voit imeltää perunalaatikon uunin jälkilämmössä. Kun uuni jäähtyy, sen voi aina uudelleen lämmittää 50 asteeseen, kytkeä pois päältä ja jatkaa imeltämistä. (Älä kuumenna uunia liian kuumaksi. Imeltyminen lakkaa soseen lämpötilan ylittäessä 80 astetta).
  • 2. Lisää soseeseen sulatettu voi ja maito. Mausta suolalla ja halutessasi muskottipähkinällä, kanelilla tai kardemummalla. Jos perunasose ei ole riittävästi imeltynyt, lisää hiukan siirappia tai sokeria.
  • 3. Kaada vellimäinen seos voideltuun 1-2 uunivuokaan. Jätä vuoka vähintään 1/3 vajaaksi, sillä laatikko kuohuu kypsyessään. Paista perunalaatikkoa 150-asteisessa uunissa 2-3 tuntia.
Pirkka koekeittiö

Tilaa ja nouda

Samantyyppisiä reseptejä

Tarjoukset

Näillä onnistut