Tilaa ja nouda

Imelletty perunalaatikko

Imelletty perunalaatikko
Katso myös
Toiminnot:

Imelletty kardemumma-perunalaatikko

Loading...
Toiminnot:

Imelletty perunalaatikko soseesta

Loading...
Imelletty perunalaatikko kuuluu useiden suomalaisten joulupöytään. Valitse laatikkoon mahdollisimman jauhoisia perunoita.
1 kg
Pirkka jauhoisia perunoita (punainen pussi)
vettä
1/2 dl
vehnäjauhoja
50 g
voita sulatettuna
n. 5 dl
maitoa
1 1/2 tl
suolaa
(1/2 tl
muskottipähkinää tai kanelia tai kardemummaa)
tarvittaessa 2 - 3 rkl siirappia tai sokeria

Ravintosisältö per 100g

Energiaa
84,30 kcal / 352,71 kJ
Proteiinia
2,24 g
Hiilihydraatteja
11,35 g
Rasvaa
3,16 g
  • 1. Keitä perunat kypsiksi suolattomassa vedessä. Kuori kuumat perunat ja soseuta ne sähkövatkaimella. Ripottele lämpimän soseen pinnalle jauhot ja painele ne soseen joukkoon. Peitä kattila liinalla ja anna imeltyä lämpimässä paikassa 4-5 tuntia. Sekoita muutamia kertoja imeltymisen aikana. Hyvä imeltymislämpötila on 50-60 astetta. Imeltyminen lakkaa soseen lämpötilan ylittäessä 80 astetta.
  • 2. Lisää soseeseen sulatettu voi ja maito. Mausta suolalla ja halutessasi muskottipähkinällä, kanelilla tai kardemummalla. Jos perunasose ei ole riittävästi imeltynyt, lisää hiukan siirappia tai sokeria.
  • 3. Kaada vellimäinen seos voideltuun 1-2 uunivuokaan. Jätä vuoka vähintään 1/3 vajaaksi, sillä laatikko kuohuu kypsyessään. Paista perunalaatikkoa 150-asteisessa uunissa 2-3 tuntia.
Pirkka koekeittiö

Samantyyppisiä reseptejä

Tarjoukset

Näillä onnistut