Valitse oma kauppasi

Syötä postinumero, nimi tai paikkakunta ja löydä K-kauppasi

Imelletty perunalaatikko

Imelletty perunalaatikko
Lisää reseptejä »

Emme löytäneet enempää samankaltaisia reseptejä. Voit hakea lisää reseptejä reseptihakua hyödyntäen. Hakuun pääset kätevästi joko yllä olevasta linkistä tai alla olevasta painikkeesta.

Imelletty perunalaatikko kuuluu useiden suomalaisten joulupöytään. Valitse laatikkoon mahdollisimman jauhoisia perunoita.
1 kg
Pirkka jauhoisia perunoita (punainen pussi)
vettä
1/2 dl
vehnäjauhoja
50 g
voita sulatettuna
n. 5 dl
maitoa
1 1/2 tl
suolaa
(1/2 tl
muskottipähkinää tai kanelia tai kardemummaa)
tarvittaessa 2 - 3 rkl siirappia tai sokeria

Ravintosisältö per 100g

Energiaa
84,30 kcal / 352,71 kJ
Proteiinia
2,24 g
Hiilihydraatteja
11,35 g
Rasvaa
3,16 g
  • 1. Keitä perunat kypsiksi suolattomassa vedessä. Kuori kuumat perunat ja soseuta ne sähkövatkaimella. Ripottele lämpimän soseen pinnalle jauhot ja painele ne soseen joukkoon. Peitä kattila liinalla ja anna imeltyä lämpimässä paikassa 4-5 tuntia. Sekoita muutamia kertoja imeltymisen aikana. Hyvä imeltymislämpötila on 50-60 astetta. Imeltyminen lakkaa soseen lämpötilan ylittäessä 80 astetta.
  • 2. Lisää soseeseen sulatettu voi ja maito. Mausta suolalla ja halutessasi muskottipähkinällä, kanelilla tai kardemummalla. Jos perunasose ei ole riittävästi imeltynyt, lisää hiukan siirappia tai sokeria.
  • 3. Kaada vellimäinen seos voideltuun 1-2 uunivuokaan. Jätä vuoka vähintään 1/3 vajaaksi, sillä laatikko kuohuu kypsyessään. Paista perunalaatikkoa 150-asteisessa uunissa 2-3 tuntia.
Pirkka koekeittiö

Tarjoukset

Pirkka-tuotteet

Samantyyppisiä reseptejä