Jauheliha-perunalaatikko

Jauheliha-perunalaatikko
Katso myös

Emme löytäneet enempää samankaltaisia reseptejä. Voit hakea lisää reseptejä reseptihakua hyödyntäen. Hakuun pääset kätevästi joko yllä olevasta linkistä tai alla olevasta painikkeesta.

Jauheliha-perunalaatikko tehdään perunaviipaleista. Maustepippurit ja munamaito kuuluvat tähän perinteiseen arkiruokaan.
10 (n. 700 g)
keskikokoista perunaa (keltainen pussi)
400 g
Pirkka naudan jauhelihaa
1 ps (200 g)
Pirkka sipulikuutioita (pakaste)
1 tl
suolaa
1/2 rkl
kokonaisia maustepippureita
2 rkl
voita

Munamaito

4 dl
maitoa
2
kananmunaa
1/2 tl
suolaa

Ravintosisältö per 100g

Energiaa
119,00 kcal / 498,00 kJ
Proteiinia
6,00 g
Hiilihydraatteja
7,70 g
Rasvaa
5,10 g

Ravintosisältö per annos

Energiaa
464,00 kcal / 1942,00 kJ
Proteiinia
23,40 g
Hiilihydraatteja
30,00 g
Rasvaa
19,90 g
  • 1. Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Ruskista jauheliha pannulla omassa rasvassaan. Lisää sipulikuutiot ja anna kuullottua. Mausta seos suolalla.
  • 2. Voitele laakea uunivuoka ja levitä pohjalle ohut kerros perunoita ja päälle puolet liha-sipuliseoksesta. Ripottele päälle puolet pippureista ja taas kerros perunoita. Levitä loput lihaseoksesta ja pippurit, peitä vuoka lopuilla perunaviipaleilla.
  • 3. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää maito ja suola. Kaada munamaito vuokaan ja paista 200 asteessa noin 1 tunti, kunnes perunat ovat kypsiä. Painele perunaviipaleet lastalla maidon peittoon noin 20-30 minuutin paistamisen jälkeen, jotta pinnan perunakerroksesta tulee mehevä. Tarjoa lisäksi punajuuri-omenasalaattia.
  • Vinkki! Lisää laatikkoon yrttejä, kuten timjamia, rosmariinia tai oreganoa.
Pirkka koekeittiö

Samantyyppisiä reseptejä

Etsi oma kauppasi

Syötä kaupan nimi tai paikkakunta
Et ole antanut lupaa sijaintisi paikantamiseen tai olet estänyt sen.

Tarjoukset

Näillä onnistut