Kaalilaatikko

Kaalilaatikko
Lisää reseptejä »

Emme löytäneet enempää samankaltaisia reseptejä. Voit hakea lisää reseptejä reseptihakua hyödyntäen. Hakuun pääset kätevästi joko yllä olevasta linkistä tai alla olevasta painikkeesta.

Perinteinen kaalilaatikko maistuu aina yhtä hyvältä. Valmista laatikkoa kerralla reilu annos, sillä se sopii hyvin uudelleen lämmitettäväksi.
n. 1 kg
keräkaalia, kiinteää lajiketta
n. 5 dl
vettä
1 1/2 tl
suolaa
1 (n. 100 g)
sipuli
400 g
Pirkka nauta-sikajauhelihaa
2 tl
Pirkka meiramia
mustapippurirouhetta
3 rkl
siirappia
1/2 dl
Pirkka puuroriisiä

Pinnalle

1 rkl
voita tai margariinia

Ravintosisältö per 100g

Energiaa
86,17 kcal / 360,54 kJ
Proteiinia
4,14 g
Hiilihydraatteja
6,11 g
Rasvaa
4,69 g
  • 1. Silppua kaali. Kannan kovimman osan voi jättää pois. Kuumenna vesi laakeassa kattilassa. Lisää suola ja kaalit. Sekoittele silloin tällöin. Lisää joukkoon hautumaan myös silputtu sipuli. Anna kiehua puolisen tuntia.
  • 2. Ruskista sillä aikaa jauheliha kahdessa erässä. Sekoita jauheliha, meirami, mustapippurirouhetta ja siirappi kaali-sipulin joukkoon. Voitele iso uunivuoka. Ripottele vuoan pohjalle riisit ja kaada kaaliseos liemineen vuokaan. Pane vuoan pinnalle muutama voinokare.
  • 3. Kypsennä kaalilaatikko 200 asteessa alimmalla tasolla 50 minuuttia. Tarjoa lisänä puolukkahilloa.
Pirkka koekeittiö

Samantyyppisiä reseptejä

Etsi oma kauppasi

Syötä kaupan nimi tai paikkakunta
Et ole antanut lupaa sijaintisi paikantamiseen tai olet estänyt sen.

Tarjoukset

Pirkka-tuotteet