#GRILLIKUUMANA

Kaalilaatikko

Katso myös
Toiminnot:

Helppo moussaka

Toiminnot:

Jauheliha-perunalaatikko

Perinteinen kaalilaatikko maistuu aina yhtä hyvältä. Valmista laatikkoa kerralla reilu annos, sillä se sopii hyvin uudelleen lämmitettäväksi.
n. 1 kg
keräkaalia, kiinteää lajiketta
n. 5 dl
vettä
1 1/2 tl
suolaa
1 (n. 100 g)
sipuli
400 g
Pirkka nauta-sikajauhelihaa
2 tl
Pirkka meiramia
mustapippurirouhetta
3 rkl
siirappia
1/2 dl
Pirkka puuroriisiä

Pinnalle

1 rkl
voita tai margariinia

Ravintosisältö per 100g

Energiaa
86,17 kcal / 360,54 kJ
Proteiinia
4,14 g
Hiilihydraatteja
6,11 g
Rasvaa
4,69 g
  • 1. Silppua kaali. Kannan kovimman osan voi jättää pois. Kuumenna vesi laakeassa kattilassa. Lisää suola ja kaalit. Sekoittele silloin tällöin. Lisää joukkoon hautumaan myös silputtu sipuli. Anna kiehua puolisen tuntia.
  • 2. Ruskista sillä aikaa jauheliha kahdessa erässä. Sekoita jauheliha, meirami, mustapippurirouhetta ja siirappi kaali-sipulin joukkoon. Voitele iso uunivuoka. Ripottele vuoan pohjalle riisit ja kaada kaaliseos liemineen vuokaan. Pane vuoan pinnalle muutama voinokare.
  • 3. Kypsennä kaalilaatikko 200 asteessa alimmalla tasolla 50 minuuttia. Tarjoa lisänä puolukkahilloa.
Pirkka koekeittiö

Samantyyppisiä reseptejä

Tarjoukset

Näillä onnistut