Tilaa ja nouda

Kaalipata

Katso myös
Toiminnot:

Cocktail-lihapullat ja avokadokastike

Toiminnot:

Kiinankaalipata

Pirkka-koekeittiön testaama jauhelihasta valmistettava kaalipata maustetaan perinteisesti siirapilla ja meiramilla.
1 kerä (n. 1 kg)
valkokaalia
4-5
porkkanaa
1
iso sipuli
2-3 dl
vettä
1/2 dl
Pirkka puuroriisiä
1 1/2 tl
suolaa
1 pkt (400 g)
Pirkka naudan paistijauhelihaa
2 rkl
siirappia
2 tl
meiramia
rouhittua mustapippuria

Lisäksi

Pirkka puolukkasurvosta

Ravintosisältö per 100g

Energiaa
53,85 kcal / 225,31 kJ
Proteiinia
3,70 g
Hiilihydraatteja
6,73 g
Rasvaa
1,28 g
  • 1. Suikaloi kaali, leikkaa porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja hienonna sipuli.
  • 2. Varaa pataa varten iso kattila (noin 3 l). Mittaa kattilaan vesi. Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet. Sekoita välillä. Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ja suola. Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi. Anna kiehua noin 20 minuuttia.
  • 3. Ruskista sillä aikaa jauheliha omassa rasvassaan ja lisää joukkoon sipulit pehmenemään. Lisää jauhelihaseos, siirappi, meirami ja mustapippuri pataan. Hauduta vielä noin 5 minuuttia. Tarjoa kaalipata puolukkasurvoksen ja ruisleivän kanssa.
Pirkka koekeittiö

Tilaa ja nouda

Samantyyppisiä reseptejä

Tarjoukset

Näillä onnistut