joulureseptit

Kaalipata

Kaalipata
Katso myös

Emme löytäneet enempää samankaltaisia reseptejä. Voit hakea lisää reseptejä reseptihakua hyödyntäen. Hakuun pääset kätevästi joko yllä olevasta linkistä tai alla olevasta painikkeesta.

Pirkka-koekeittiön testaama jauhelihasta valmistettava kaalipata maustetaan perinteisesti siirapilla ja meiramilla.
1 kerä (n. 1 kg)
valkokaalia
4-5
porkkanaa
1
iso sipuli
2-3 dl
vettä
1/2 dl
Pirkka puuroriisiä
1 1/2 tl
suolaa
1 pkt (400 g)
Pirkka naudan paistijauhelihaa
2 rkl
siirappia
2 tl
meiramia
rouhittua mustapippuria

Lisäksi

Pirkka puolukkasurvosta

Ravintosisältö per 100g

Energiaa
53,85 kcal / 225,31 kJ
Proteiinia
3,70 g
Hiilihydraatteja
6,73 g
Rasvaa
1,28 g
  • 1. Suikaloi kaali, leikkaa porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja hienonna sipuli.
  • 2. Varaa pataa varten iso kattila (noin 3 l). Mittaa kattilaan vesi. Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet. Sekoita välillä. Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, riisi ja suola. Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi. Anna kiehua noin 20 minuuttia.
  • 3. Ruskista sillä aikaa jauheliha omassa rasvassaan ja lisää joukkoon sipulit pehmenemään. Lisää jauhelihaseos, siirappi, meirami ja mustapippuri pataan. Hauduta vielä noin 5 minuuttia. Tarjoa kaalipata puolukkasurvoksen ja ruisleivän kanssa.
Pirkka koekeittiö

Samantyyppisiä reseptejä

Tarjoukset

Näillä onnistut