joulureseptit

Kaalipiirakka

Kaalipiirakka
Katso myös

Emme löytäneet enempää samankaltaisia reseptejä. Voit hakea lisää reseptejä reseptihakua hyödyntäen. Hakuun pääset kätevästi joko yllä olevasta linkistä tai alla olevasta painikkeesta.

Täyte

1 1/2-2 kg
kaalia
2 isoa (250 g)
sipulia
50 g
Pirkka meijerivoita
3/4 dl
siirappia
1 rkl
meiramia tai oreganoa
2 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
2 rkl
etikkaa

Piirakkataikina

5 dl
Pirkka kevytmaitoa
50 g
hiivaa
1 tl
suolaa
12-13 dl
hiivaleipävehnäjauhoja
200 g
Pirkka meijerivoita

Voiteluun

1
kananmuna

Ravintosisältö per 100g

Energiaa
154,32 kcal / 645,67 kJ
Proteiinia
4,09 g
Hiilihydraatteja
17,60 g
Rasvaa
7,39 g
  • 1. Valmista ensin täyte. Suikaloi kaali ja hienonna sipulit. Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa ja hauduta siinä kaalia sekä sipulia 1/2-1 tuntia. Mausta kaali siirapilla, meiramilla, suolalla ja pippurilla. Lisää vielä etikka. Anna täytteen jäähtyä.
  • 2. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva. Lisää suola. Vaivaa suurin osa jauhoista taikinaan, samoin pehmeä voi. Lisää loput jauhot vähitellen. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa.
  • 3. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli toinen uunipellin kokoiseksi levyksi. Nosta taikina pellille, leivinpaperin päälle. Lusikoi kaalitäyte levylle ja levitä niin, että reunoille jää pari senttiä tyhjää.
  • 4. Kauli toinen puoli taikinasta täytteenkokoiseksi levyksi (hiukan pienempi kuin alalevy). Peitä täyte taikinalevyllä ja nosta alalevyn tyhjät reunat ylös. Painele sauma haarukanpiikeillä tiiviiksi. Voitele levy munalla ja pistele pinta haarukalla.
  • 5. Paista piirakka kauniin ruskeaksi 225-asteisen uunin alatasolla 20-30 minuuttia. Tarjoa iltapalana teen kanssa.
Pirkka koekeittiö

Samantyyppisiä reseptejä

Tarjoukset

Näillä onnistut