Kasvislasagne

Katso myös
Toiminnot:

Pinaatti-kasvislasagne

Toiminnot:

Punajuuri-vuohenjuustolasagne

16 kpl (n. 200 g)
Pirkka lasagnelevyjä

Kasviskastike

2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
1-2 rkl
öljyä
1 rs (200 g)
Pirkka herkkusieniä (tuoreita)
1 ps (200 g)
Pirkka kasvissuikaleita (pakaste)
1 tlk (500 g)
Pirkka tomaattimurskaa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
2 tl
basilikaa tai oreganoa

Juustokastike

3-4 rkl
öljyä
1 dl
vehnäjauhoja
1 l
maitoa
1 tl
suolaa
1/2 tl
sitruunapippuria
2 dl (100 g)
Pirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta
3 rkl
parmesaaniraastetta

Pinnalle

1 dl (50 g)
Pirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta

Vuoan voiteluun

öljyä

Tarjolle

parmesaaniraastetta

Ravintosisältö per 100g

Energiaa
121,51 kcal / 508,40 kJ
Proteiinia
5,48 g
Hiilihydraatteja
13,42 g
Rasvaa
5,08 g
  • 1. Kiehauta pannulla öljyssä kuoritut, hienonnetut sipulit ja valkosipulinkynnet. Lisää pannulle paloitellut herkkusienet ja kasvissuikaleet. Kaada päälle tomaattimurska. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Hauduta kannen alla noin 5 minuuttia. Mausta lopuksi yrteillä.
  • 2. Valmista juustokastike. Kuumenna rasva kasarissa ja sekoita joukkoon jauhot ja maito 2-3 erässä. Anna kastikkeen kiehua hiljaa noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon juustoraasteet.
  • 3. Kaada voidellun vuoan pohjalle kerros kasvis- ja juustokastiketta. Asettele päälle lasagnelevyjä ja kaada niille uudet kerrokset kastikkeita. Tee samoin seuraava kerros, kunnes kaikki levyt on käytetty. Kaada päällimmäiseksi kerros juustokastiketta ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
  • 4. Kypsennä 200-asteessa noin 45 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä hetken aikaa ennen tarjoamista. Tarjoa lisäksi parmesaaniraastetta ja raikasta salaattia.
Pirkka koekeittiö

Tilaa ja nouda

Samantyyppisiä reseptejä

Tarjoukset

Näillä onnistut