Kesäkeitto

Katso myös
Toiminnot:

Lempeä kasvissosekeitto

Toiminnot:

Broileriminestronekeitto

Kesäkeitto tehdään tuoreista kasviksista, joiden mieto ja aromikas maku tulee esille maitopohjaisessa keitossa.
3-4 (n. 300 g)
porkkanaa
1 (n. 400 g)
kukkakaali
4-6 (n. 300 g)
uutta perunaa
1
nippusipuli varsineen
1 l
vettä
1 1/2-2 tl
suolaa
n. 3 dl
tuoreita riivittyjä tai pakasteherneitä
(50 g
tuoretta pinaattia)
4 dl
Pirkka kevytmaitoa
2 rkl
vehnäjauhoja
tilliä, persiljaa tai ruohosipulia hienonnettuna
(nokare voita)

Ravintosisältö per 100g

Energiaa
30,06 kcal / 125,77 kJ
Proteiinia
1,54 g
Hiilihydraatteja
4,89 g
Rasvaa
0,36 g
  • 1. Kuori ja viipaloi porkkanat, paloittele kukkakaali kukinnoiksi, lohko perunat ja hienonna sipuli.
  • 2. Pane vihannekset kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Anna kiehua noin 15 minuuttia.
  • 3. Lisää joukkoon herneet (ja huuhdottu, suikaloitu pinaatti). Jos käytät sokeriherneen palkoja, paloittele ne.
  • 4. Sekoita vehnäjauhot maitoon ja lisää keittoon. Anna keiton vielä kiehua, kunnes vihannekset ovat kypsiä. Lisää keittoon runsaasti yrttejä ja halutessasi nokare voita. Tarjoa juusto- tai maksamakkaravoileipien kanssa.
Pirkka koekeittiö

Tilaa ja nouda

Samantyyppisiä reseptejä

Tarjoukset

Näillä onnistut