joulureseptit

Kesäkeitto

Kesäkeitto
Katso myös

Emme löytäneet enempää samankaltaisia reseptejä. Voit hakea lisää reseptejä reseptihakua hyödyntäen. Hakuun pääset kätevästi joko yllä olevasta linkistä tai alla olevasta painikkeesta.

Kesäkeitto tehdään tuoreista kasviksista, joiden mieto ja aromikas maku tulee esille maitopohjaisessa keitossa.
3-4 (n. 300 g)
Pirkka porkkanaa
1 (n. 400 g)
kukkakaali
4-6 (n. 300 g)
uutta perunaa
1
nippusipuli varsineen
1 l
vettä
1 1/2-2 tl
suolaa
n. 3 dl
Pirkka pakasteherneitä, tuoreita riivittyjä tai
sokeriherneen palkoja
(50 g
tuoretta pinaattia)
4 dl
Pirkka kevytmaitoa
2 rkl
vehnäjauhoja
tilliä, persiljaa tai ruohosipulia hienonnettuna
(nokare voita)

Ravintosisältö per 100g

Energiaa
30,06 kcal / 125,77 kJ
Proteiinia
1,54 g
Hiilihydraatteja
4,89 g
Rasvaa
0,36 g
  • 1. Kuori ja viipaloi porkkanat, paloittele kukkakaali kukinnoiksi, lohko perunat ja hienonna sipuli.
  • 2. Pane vihannekset kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Anna kiehua noin 15 minuuttia.
  • 3. Lisää joukkoon herneet (ja huuhdottu, suikaloitu pinaatti). Jos käytät sokeriherneen palkoja, paloittele ne.
  • 4. Sekoita vehnäjauhot maitoon ja lisää keittoon. Anna keiton vielä kiehua, kunnes vihannekset ovat kypsiä. Lisää keittoon runsaasti yrttejä ja halutessasi nokare voita. Tarjoa juusto- tai maksamakkaravoileipien kanssa.
Pirkka koekeittiö

Samantyyppisiä reseptejä

Tarjoukset

Näillä onnistut