Tilaa ja nouda

Lasten syntymäpäiväkakku

Katso myös
Toiminnot:

Merirosvokakku

Toiminnot:

Tukkirekkakakku

3
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Kostutus

1 dl
ananastölkin lientä
1/2 dl
Pirkka omenatäysmehua

Täyte

2
banaania
1 dl
Pirkka vadelmahilloa
1 tlk (227g)
ananasmurskaa

Päälle

2 tlk (à 2 dl)
Pirkka vispikermaa (osa täytteeseen)
2 rkl
sokeria
2 tl
Pirkka vanilliinisokeria
1 tl
Pirkka kaakaota (tummaa) + 2 tl sokeria
Englannin lakritsia
kakkukynttilöitä

Ravintosisältö per 100g

Energiaa
189,68 kcal / 793,62 kJ
Proteiinia
2,67 g
Hiilihydraatteja
23,13 g
Rasvaa
9,52 g
  • 1. Voitele ja korppujauhota nallevuoka.(Jos et omista nallen mallista vuokaa, paista taikina leivinpaperilla vuoratussa paistinpannussa 200 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Jaa kakkulevy kahtia ja muotoile nallen ääriviivat tai paista isoon nalleen kaksi kakkulevyä).
  • 2. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää seos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikina juuri ja juuri tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia alimmallla tasolla. Varmista kakun kypsyys puutikulla.
  • 3. Jaa jäähtynyt kakku terävällä veitsellä kahteen osaan. Kostuta levyt ananas-omenamehuseoksella. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla. Levitä täytteeksi vadelmahillo ja banaaniviipaleita. Ota noin 1/4 kermavaahdosta erikseen ja sekoita joukkoon ananasmurska. Levitä seos banaaniviipaleiden päälle. Paina päälle toinen kakkulevy.
  • 4. Sekoita lopun kermavaahdon joukkoon kaakao-sokeriseos niin, että kermavaahdosta tulee vaalean ruskeaa. Peitä kakku kermavaahdolla ja koristele nallen näköiseksi. Voit käyttää lakritsan tilalle koristelussa myös strösseleitä tai marjoja. Pistä kakkuun viimeiseksi kakkukynttilät.
Pirkka koekeittiö

Tilaa ja nouda

Samantyyppisiä reseptejä

Tarjoukset

Näillä onnistut