Lihakeitto

Lihakeitto
Lisää reseptejä »

Emme löytäneet enempää samankaltaisia reseptejä. Voit hakea lisää reseptejä reseptihakua hyödyntäen. Hakuun pääset kätevästi joko yllä olevasta linkistä tai alla olevasta painikkeesta.

Itse tehty lihakeitto on helppo tehdä, mutta sen kanssa ei kannata hoppuilla.
n. 1/2 kg
luutonta naudan etuselkää, lapaa tai ulkopaistia
tai n. 1 kg
luullista naudanlihaa
n. 1 1/2 l
vettä
1 1/2 tl
suolaa
10
kokonaista maustepippuria
2
laakerinlehteä
1 (120 g)
sipuli
4-6 (600 g)
perunaa
2-3 (300 g)
Pirkka porkkanaa
200 g
Pirkka lanttua
1 (150 g)
palsternakka
1/4 (100 g)
selleriä
1 (150 g)
pieni purjo
1 dl
persiljaa hienonnettuna

Ravintosisältö per 100g

Energiaa
45,00 kcal / 188,00 kJ
Proteiinia
3,90 g
Hiilihydraatteja
2,90 g
Rasvaa
1,30 g

Ravintosisältö per annos

Energiaa
225,00 kcal / 940,00 kJ
Proteiinia
19,50 g
Hiilihydraatteja
14,50 g
Rasvaa
6,50 g
  • 1. Pane kylmällä vedellä huuhdottu liha kattilaan, kaada päälle kylmä vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori pinnalle nouseva vaahto pois reikäkauhalla tai lusikalla. Lisää suola, pippurit, laakerinlehdet ja kuorittu, paloiteltu sipuli. Keitä liha kypsäksi miedolla lämmöllä kannen alla, 1 1/2-2 tuntia. Jos käytät luullista lihaa, liha on kypsää kun se irtoaa luista.
  • 2. Paloittele kuoritut perunat, porkkanat, lanttu, palsternakka ja selleri. Suikaloi halkaistu ja huuhdottu purjo. Nosta liha keitinliemestä ja lisää sinne perunoita lukuunottamatta kaikki kasvikset. Anna kiehua noin 10 minuuttia ja lisää perunat. Jatka kypsentämistä vielä noin 20 minuuttia, kunnes perunat ja juurekset ovat kypsiä.
  • 3. Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi ja lisää keittoon. Tarkista maku ja lisää persilja. Tarjoa ruisleivän kanssa.
Pirkka koekeittiö

Etsi oma kauppasi

Syötä kaupan nimi tai paikkakunta
Et ole antanut lupaa sijaintisi paikantamiseen tai olet estänyt sen.

Tarjoukset

Pirkka-tuotteet

Samantyyppisiä reseptejä