joulureseptit

Lohikeitto

Lohikeitto
Katso myös

Emme löytäneet enempää samankaltaisia reseptejä. Voit hakea lisää reseptejä reseptihakua hyödyntäen. Hakuun pääset kätevästi joko yllä olevasta linkistä tai alla olevasta painikkeesta.

n. 400 g pala
Pirkka lohifileetä
1-1 1/2 l
vettä
2
kalaliemikuutiota
1 iso
sipuli
5
maustepippuria
1-2
Pirkka laakerinlehteä
8
Pirkka keskikokoista perunaa
(keltainen tai vihreä pussi)
2 dl
Pirkka ruokakermaa
2 rkl
voita tai laktoositonta margariinia
tilliä
ruohosipulia

Ravintosisältö per 100g

Energiaa
194,00 kcal / 811,00 kJ
Proteiinia
11,00 g
Hiilihydraatteja
12,00 g
Rasvaa
9,00 g
  • 1. Kuumenna vesi ja liemikuutiot kiehumispisteeseen. Lisää sen joukkoon hienonnettu sipuli, maustepippurit ja laakerinlehdet.
  • 2. Kuori perunat ja paloittele ne lohkoiksi tai kuutioiksi. Lisää perunat kiehuvaan liemeen ja keitä ne puolikypsiksi eli noin 10 minuuttia.
  • 3. Irrota lohesta nahka. Leikkaa lohifilee noin 2 cm:n kuutioiksi ja lisää kuutiot keittoon. Hauduta kypsäksi, lisää ruokakerma ja voi. Ripottele päälle runsaasti hienonnettua tilliä ja ruohosipulia. Tarkista maku. Tarjoa keiton kanssa lämmintä rieskaa tai paahdettua ruisleipää.
  • Vinkki! Liemikuutiot voit korvata kalan perkeistä itse keitetyllä kalaliemellä. Poista kalasta kidukset. Pane kalan pää ja ruodot kattilaan. Lisää paloitetu sipuli, porkkana, pippureita ja laakerinlehti. Kaada kattilaan 1 l kylmää vettä. Keitä 15-20 minuuttia. Siivilöi liemi ja lisää noin 1 tl suolaa.
Pirkka koekeittiö

Samantyyppisiä reseptejä

Tarjoukset

Näillä onnistut