Mansikkahyytelökakku

Mansikkahyytelökakku
Katso myös

Emme löytäneet enempää samankaltaisia reseptejä. Voit hakea lisää reseptejä reseptihakua hyödyntäen. Hakuun pääset kätevästi joko yllä olevasta linkistä tai alla olevasta painikkeesta.

Pohja

2
Pirkka Luomu kananmunaa
1 dl
sokeria
3 rkl
kiehuvaa vettä
3/4 dl
vehnäjauhoja
3 rkl
Pirkka kaakaojauhetta (tummaa)
2 rkl
perunajauhoja
1/2 tl
leivinjauhetta

Kostutus

1/2 dl
Pirkka mustaherukkamehua laimennettuna

Täyte

1 l (500 g)
Pirkka tuoreita mansikoita tai
pakastemansikoita sulatettuna
1 dl
sokeria
5
liivatelehteä
3 dl
Pirkka kuohukermaa
3 tl
vaniljasokeria
1 prk (250 g)
Pirkka maitorahkaa
2-3 rkl
sitruunanmehua

Päälle

n. 1/2 dl
Pirkka mansikkahilloa
1 l
Pirkka tuoreita mansikoita
1 1/2 dl
Pirkka mustaherukkamehua laimennettuna
1 dl
hyytelösokeria

Ravintosisältö per 100g

Energiaa
158,00 kcal / 662,00 kJ
Proteiinia
3,30 g
Hiilihydraatteja
21,70 g
Rasvaa
5,80 g

Ravintosisältö per annos

Energiaa
190,00 kcal / 795,00 kJ
Proteiinia
4,00 g
Hiilihydraatteja
26,00 g
Rasvaa
7,00 g
  • 1. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm). Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kiehuva vesi munavaahtoon vähitellen koko ajan vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos vaahtoon parissa erässä varovasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 11-13 minuuttia. Kakkupohja on kypsä, kun se irtoaa vuoan reunoista.
  • 2. Irrota pohja vuoasta hiukan jäähtyneenä ja anna jäähtyä ritilällä paistopinta ylöspäin. Pese vuoka ja leikkaa vuoan pohjalle pohjan kokoinen leivinpaperi. Leikkaa leivinpaperista myös reunan korkuinen leivinpaperisuikale ja vuoraa sillä vuoan sisäreuna. Halkaise jäähtynyt pohja ja nosta pohjapuoli vuoan pohjalle. Kostuta pohja tasaisesti pullasudilla.
  • 3. Paloittele mansikat täytettä varten. Ripottele päälle puolet (1/2 dl) sokerista. Anna mansikoiden mehustua huoneenlämmössä. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ainakin 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla ja nosta kylmään odottamaan. Sekoita rahka, mansikat ja loput sokerista. Kuumenna sitruunanmehu ja liuota mehuun kuivaksi puserretut liivatteet. Lisää liivateseos hiukan jäähtyneenä rahkaseokseen ja sekoita hyvin. Lisää kermavaahto rahkaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan. Nosta toinen kakkupohja täytteen päälle paistopinta päällepäin. Anna kakun hyytyä kylmässä yön yli.
  • 4. Irrota vuoasta reuna ja leivinpaperi. Nosta kakku lastojen avulla vadille. Levitä kakun pinnalle ohut kerros mansikkahilloa. Peitä pinta halkaistuilla tai viipaloiduilla mansikoilla. Valmista kiille hyytelösokeripakkauksen ohjeen mukaan. Lusikoi se mansikoiden pinnalle ensin ohuesti ja sitten paksummin. Anna hyytyä kylmässä hetken aikaa. Koristele vati halutessasi mansikanlehdillä. Tarjoa kahvipöydässä tai jälkiruokana.
Pirkka koekeittiö

Samantyyppisiä reseptejä

Etsi oma kauppasi

Syötä kaupan nimi tai paikkakunta
Et ole antanut lupaa sijaintisi paikantamiseen tai olet estänyt sen.

Tarjoukset

Näillä onnistut