Valitse oma kauppasi

Syötä postinumero, nimi tai paikkakunta ja löydä K-kauppasi

Mausteinen glögijuustokakku

Mausteinen glögijuustokakku
Lisää reseptejä »

Emme löytäneet enempää samankaltaisia reseptejä. Voit hakea lisää reseptejä reseptihakua hyödyntäen. Hakuun pääset kätevästi joko yllä olevasta linkistä tai alla olevasta painikkeesta.

Mausteinen glögijuustokakku on joulun kahvipöydän upea tarjottava ja se maistuu ihanasti joululta.

Pohja

150 g
Pirkka piparkakkuja
75 g
Pirkka meijerivoita tai Mainio rasvaseoslevitettä

Täyte

4
liivatelehteä
1 tlk (2 dl)
Pirkka vispikermaa
1 rs (180 g)
Pirkka Kevyt maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
tomusokeria
1/2 tl
kanelia
1/2 tl
kardemummaa
1
appelsiinin raastettu kuori
3 rkl
appelsiininmehua

Kiille

4
liivatelehteä
1 dl
vettä
3 dl
Marli perinteistä glögitiivistettä

Koristeeksi

kanelitankoja

Ravintosisältö per 100g

Energiaa
253,44 kcal / 1060,39 kJ
Proteiinia
3,10 g
Hiilihydraatteja
18,96 g
Rasvaa
18,43 g
  • 1. Murskaa piparkakut. Sulata rasva ja sekoita piparimurujen kanssa. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunojen väliin. Painele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta vuoka jääkaappiin.
  • 2. Upota liivatteet runsaaseen, kylmään veteen ja anna liota vähintään 10 minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri, mausteet ja appelsiinin raastettu kuori. Nostele kermavaahto juustoseoksen joukkoon. Kuumenna appelsiininmehu. Liuota hyvin puristetut liivatteet mehuun. Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Levitä täyte piparipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
  • 3. Liota kiillettä varten liivatteita noin 10 minuuttia kylmässä vedessä. Kiehauta vesi kattilassa. Liuota hyvin puristetut liivatteet veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana glögitiivisteen joukkoon samalla sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa jääkaapissa välillä sekoittaen. Seoksen on oltava mahdollisimman kylmää, muttei vielä hyytynyttä, ennen kakun päälle lisäämistä. (Jos kiille alkaa hyytyä, voit kuumentaa sitä hieman, jotta se muuttuu uudelleen juoksevaksi.) Lusikoi mehuseosta puoliksi hyytyneen kakun päälle erittäin varovasti, jotta juustotäyte ei sekoitu. Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Koristele glögijuustokakku kanelitangoilla.
Pirkka koekeittiö

Tarjoukset

Pirkka-tuotteet

Samantyyppisiä reseptejä