Tilaa ja nouda

Mummun piimäkakku

Katso myös
Toiminnot:

Helppo hedelmäkakku

Toiminnot:

Helppo piimäkakku

Perinteinen piimäkakku on helppo tehdä, koska ainekset vain sekoitetaan keskenään. Kakku mehevä ja pitkäänsäilyvä kuivakakku.
200 g
leivontamargariinia tai voita
6 dl
vehnäjauhoja
2 dl
sokeria
2 tl
soodaa
1 tl
neilikkaa
1 tl
kanelia
1 tl
inkivääriä
3 dl
rusinoita
3 dl
piimää
2 dl
siirappia

Ravintosisältö per 100g

Energiaa
324,12 kcal / 1356,12 kJ
Proteiinia
3,85 g
Hiilihydraatteja
50,30 g
Rasvaa
11,36 g
  • 1. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (tilavuus 2 l).
  • 2. Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, sooda, mausteet ja rusinat puuhaarukalla keskenään. Lisää piimä, siirappi ja lopuksi rasva. Sekoita ainekset puuhaarukalla juuri ja juuri sekaisin, ettei taikina sitkisty.
  • 3. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 60 minuuttia. Jos kakun pinta tummuu, peitä se leivinpaperilla. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ritilälle. Kakku säilyy pitkään mehevänä. Voidaan pakastaa.
Pirkka koekeittiö

Samantyyppisiä reseptejä

Tarjoukset

Näillä onnistut