Tilaa ja nouda

Ohrapuuro liedellä

Katso myös
Toiminnot:

Vispipuuro puolukoista

Toiminnot:

Kuningatarvispipuuro

Perinteinen ohrapuuro hautuu liedellä pehmeän täyteläiseksi. Tarjoa puuro mehukeiton, marjojen tai voisilmän kanssa.
2 dl
vettä
1 1/2 dl
Pirkka esikypsytettyjä, rikottuja ohrasuurimoita
1 l
täysmaitoa
3/4 tl
suolaa

Ravintosisältö per 100g

Energiaa
81,16 kcal / 339,57 kJ
Proteiinia
3,48 g
Hiilihydraatteja
9,73 g
Rasvaa
2,82 g

Ravintosisältö per annos

Energiaa
243,48 kcal / 1018,72 kJ
Proteiinia
10,44 g
Hiilihydraatteja
29,19 g
Rasvaa
8,46 g
  • 1. Kiehauta vesi kattilassa. Sekoita joukkoon ohrasuurimot. Keitä sekoittaen, kunnes vesi on imeytynyt suurimoihin. Kaada kattilaan maito ja kuumenna sekoittaen.
  • 2. Sekoita kunnes puuro alkaa saostua eli noin 20 minuuttia. Anna puuron kiehua miedolla lämmöllä noin 25 minuuttia silloin tällöin sekoittaen.
  • 3. Mausta kypsä ohrapuuro suolalla. Tarjoa mehukeiton, marjojen tai voisilmän kanssa.
Pirkka koekeittiö

Tilaa ja nouda

Samantyyppisiä reseptejä

Tarjoukset

Näillä onnistut