Ohraryynipuuro

Katso myös
Toiminnot:

Ohrauunipuuro

Toiminnot:

Hunnutettu riisivanukas ja puolukkakastike

2 dl
kokonaisia ohrasuurimoita
5 dl
vettä
1 l
täysmaitoa
1 tl
suolaa

Ravintosisältö per 100g

Energiaa
69,41 kcal / 290,41 kJ
Proteiinia
2,75 g
Hiilihydraatteja
9,27 g
Rasvaa
2,29 g
  • 1. Liota kokonaisia ohraryynejä kylmässä vedessä yli yön. Siivilöi ryynit tilavaan (noin 4 l) kannelliseen kattilaan, jonka voi panna uuniin.
  • 2. Lisää vesi ja keitä ryynejä, kunnes saostuvat. Lisää maito ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan pohjia myöten hämmentäen. Sulje kansi ja nosta kattila uunin alimmalle tasolle 150 asteeseen ja kypsennä noin kaksi tuntia. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana.
  • 3. Mausta kypsä puuro suolalla ja piilota joukkoon kuorittu manteli. Tarjoa maidon ja kanelin, sekahedelmäkeiton tai puolukkakastikkeen kanssa.
Pirkka koekeittiö

Tilaa ja nouda

Samantyyppisiä reseptejä

Tarjoukset

Näillä onnistut