Valitse oma kauppasi

Syötä postinumero, nimi tai paikkakunta ja löydä K-kauppasi

Oliivileipä

Oliivileipä
Lisää reseptejä »

Emme löytäneet enempää samankaltaisia reseptejä. Voit hakea lisää reseptejä reseptihakua hyödyntäen. Hakuun pääset kätevästi joko yllä olevasta linkistä tai alla olevasta painikkeesta.

3 dl
vettä
2 dl
Pirkka AB maustamatonta jogurttia
50 g
hiivaa
1 rkl
Pirkka juoksevaa hunajaa
1 tl
suolaa
2
valkosipulinkynttä
5 dl
Pirkka hiivaleipävehnäjauhoja
n. 7 dl
Pirkka vehnäjauhoja
3 rkl
öljyä
1 tlk (350 g)
Pirkka paprikatäytteisiä oliiveja

Ravintosisältö per 100g

Energiaa
257,00 kcal / 1070,00 kJ
Proteiinia
8,80 g
Hiilihydraatteja
40,90 g
Rasvaa
6,50 g
  • 1. Lämmitä vesi ja jogurtti kädenlämpöiseksi. Liuota nesteeseen hiiva. Sekoita joukkoon hunaja, suola ja hienonnetut valkosipulinkynnet.
  • 2. Alusta taikinaan hiivaleipäjauhot ja vehnäjauhot vähitellen niin, että taikinasta tulee pehmeää ja kimmoisaa. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.
  • 3. Puolita valutetut oliivit ja ota noin 1/2 dl talteen koristelua varten.
  • 4. Jaa taikina kahteen osaan ja vaivaa ne kahdeksi palloksi. Leivo oliivit leipien sisään litistämällä taikina levyksi ja nostamalla reunat oliivien päälle. Toista kunnes kaikki oliivit ovat leipien sisässä. Oliiveja on runsaasti. Jos oliiveja pursuaa leivästä, nipistä taikina sormilla umpeen.
  • 5. Kieräytä leivät jauhoissa ja nosta jauhotettuihin koreihin (halkaisija noin 20 cm), jotta saat kauniin korikuvioisen pinnan. Kohota leivät hyvin. Kumoa kohonneet leivät koreista varovasti leivinpaperin päälle, pistele ja koristele oliiveilla.
  • 6. Kypsennä leipiä 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 25 minuuttia. Tarkista halutessasi lopuksi kypsyys: kypsä leipä kumisee pohjaan koputeltaessa.
Pirkka koekeittiö

Tarjoukset

Pirkka-tuotteet

Samantyyppisiä reseptejä