joulureseptit

Omena-rahkatorttu

Omena-rahkatorttu
Katso myös

Emme löytäneet enempää samankaltaisia reseptejä. Voit hakea lisää reseptejä reseptihakua hyödyntäen. Hakuun pääset kätevästi joko yllä olevasta linkistä tai alla olevasta painikkeesta.

Pohja

100 g
leivontamargariinia tai voita
1/2 dl
sokeria
1
kananmuna
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

2 tlk (à 250 g)
Pirkka maitorahkaa
1 dl
Pirkka vispikermaa
2
kananmunaa
1 dl
sokeria
1 rkl
sitruunanmehua
1 tl
sitruunan raastettua kuorta
2 tl
Pirkka vanilliinisokeria
1 dl
Pirkka mantelirouhetta

Pinnalle

2-3 (400 g)
hapanta omenaa
1/2 dl
fariinisokeria
1/2 tl
kanelia

Ravintosisältö per 100g

Energiaa
174,73 kcal / 731,07 kJ
Proteiinia
6,33 g
Hiilihydraatteja
19,34 g
Rasvaa
9,99 g
  • 1. Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon muna ja keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe. Levitä taikina voidellun irotpohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.
  • 2. Sekoita rahka, kerma, munat, sokeri, sitruunanmehu ja -kuoriraaste, vanilliinisokeri sekä mantelirouhe. Kaada rahkaseos pohjataikinan päälle.
  • 3. Kuori omenat tarvittaessa ja leikkaa lohkoiksi. Asettele lohkot limittäin ympyrän muotoon rahkaseoksen päälle. Ripottele omenoiden päälle fariinisokeria ja kanelia.
  • 4. Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 55 minuuttia. Jos torttu alkaa tummua paiston aikana, peitä se leivinpaperilla tai alumiinifoliolla. Irrota kakku vuoasta täysin jäähtyneenä.
  • Vinkki! Voit käyttää myös valmista Pirkka murotaikinaa.
Pirkka koekeittiö

Samantyyppisiä reseptejä

Tarjoukset

Näillä onnistut