Valitse oma kauppasi

Syötä postinumero, nimi tai paikkakunta ja löydä K-kauppasi

Paahtovanukas (crema catalana)

Paahtovanukas (crema catalana)
Lisää reseptejä »

Emme löytäneet enempää samankaltaisia reseptejä. Voit hakea lisää reseptejä reseptihakua hyödyntäen. Hakuun pääset kätevästi joko yllä olevasta linkistä tai alla olevasta painikkeesta.

1/2 l
maitoa
1/2 dl
sokeria
1 tl
vanilliinisokeria
1
appelsiinin raastettu kuori
4
kananmunaa

Vuokaan

1 1/2 dl
sokeria
3 rkl
appelsiininmehua

Koristeluun

2 rkl
Pirkka mantelilastuja
2
appelsiinia

Ravintosisältö per 100g

Energiaa
94,57 kcal / 395,68 kJ
Proteiinia
2,92 g
Hiilihydraatteja
15,15 g
Rasvaa
2,29 g
  • 1. Mittaa sokeri ja appelsiinimehu pannuun. Sulata koko ajan sekoittaen, kunnes sokeri tulee siirappimaiseksi. Kaada appelsiinisiirappi pieneen, noin litran vetoiseen pitkänomaiseen vuokaan tai rengasvuokaan. Kääntele vuokaa niin, että seos valuu ja tarttuu myös vuoan reunoille.
  • 2. Kiehauta maito sekä sokeri ja anna hiukan jäähtyä. Vatkaa munat kevyesti. Sekoita maito munamassaan. Mausta vanilliinisokerilla ja raastetulla appelsiininkuorella.
  • 3. Kaada munaseos vuokaan. Peitä vuoka tiiviisti foliolla ja nosta vedellä täytetylle uunipannulle. Kypsennä 175-asteessa 50-60 minuuttia, kunnes munamaitoseos on hyytynyt. Nosta vuoka vesihauteesta ja jäähdytä kylmäksi.
  • 4. Irrota vanukas veitsellä vuoan reunoista ja kumoa varovasti tarjoiluvadille. Koristele paahdetuilla mantelilastuilla ja ohuilla appelsiiniviipaleilla tai kalvottomaksi leikatuilla appelsiinilohkoilla. (Voit kypsentää paahtovanukkaan myös annosvuoissa vesihauteessa. Kypsennysaika on tällöin noin 30 minuuttia.)
Pirkka koekeittiö

Tarjoukset

Pirkka-tuotteet

Samantyyppisiä reseptejä