Valitse oma kauppasi

Syötä postinumero, nimi tai paikkakunta ja löydä K-kauppasi

Perunakakku

Perunakakku
Lisää reseptejä »

Emme löytäneet enempää samankaltaisia reseptejä. Voit hakea lisää reseptejä reseptihakua hyödyntäen. Hakuun pääset kätevästi joko yllä olevasta linkistä tai alla olevasta painikkeesta.

1 1/2 ps (à 500 g)
Pirkka valkosipuliperunoita
300 g
kesäkurpitsaa
150 g
Pirkka emmental-mozzarellaraastetta
4 rkl
parmesaania raastettuna
3/4 tl
rouhittua mustapippuria
2
kananmunaa
2 tlk (à 2 dl)
Pirkka kasvirasvasekoitetta
1/2 tl
suolaa

Ravintosisältö per 100g

Energiaa
129,00 kcal / 548,00 kJ
Proteiinia
5,10 g
Hiilihydraatteja
12,60 g
Rasvaa
7,10 g

Ravintosisältö per annos

Energiaa
284,00 kcal / 1206,00 kJ
Proteiinia
11,20 g
Hiilihydraatteja
27,70 g
Rasvaa
15,60 g
  • 1. Anna perunoiden sulaa tai sulata ne mikrossa. Valikoi ehjät, kookkaat viipaleet pohja- ja pintakerrosta varten. Leikkaa irtopohjavuokaa (halk.22 cm) hieman suurempi pala leivinpaperia. Kiinnitä paperi pohjan ja reunan väliin. Jätä paperista vuoan ulkopuolelle 3-4 sentin kaulus. Voitele vuoan reunat.
  • 2. Lado ehjistä perunaviipaleista kerros limittäin pohjan päälle. Ripottele perunoille hiukan mustapippuria, ruokalusikallinen parmesaaniraastetta ja 1/2 dl juustoraastetta.
  • 3. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi ja lado niistä puolet seuraavaksi kerrokseksi. Mausta pippurilla ja ripottele päälle taas ruokalusikallinen parmesaaniraastetta ja 1/2 dl juustoraastetta. Levitä päälle kerros perunaa, nyt käy pieni silppukin. Mausta pippurilla ja levitä päälle parmesaani ja juustoraaste.
  • 4. Lisää uusi kerros kesäkurpitsaa ja päälle pippuria, parmesaania ja juustoa. Lado kakun pintaan kerros ehjistä perunaviipaleista ja päälle loput juustoraasteesta. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää niihin kasvirasvasekoite ja suola.
  • 5. Tee foliosta vuoan alle kaukalo, joka estää liemen valumista uuniin, jos vuoka vuotaa. Kaada munaseos hitaasti vuokaan perunoiden päälle.
  • 6. Paista perunakakkua 200 asteessa uunin alatasolla noin tunnin ajan. Anna kakun tekeytyä peitettynä ainakin 20 minuuttia ennen leikkaamista.
  • 7. Leikkaa kakku irti vuoan reunasta veitsen avulla ja irrota reuna. Vedä kakku paperin avulla leikkuulaudan päälle ja leikkaa säteittäin annoksiksi terävällä veitsellä. Tarjoa perunakakku esimerkiksi lampaanpaistin tai pihvin lisäkkeenä.
Pirkka koekeittiö

Tarjoukset

Pirkka-tuotteet

Samantyyppisiä reseptejä