joulureseptit

Silakkalaatikko

Silakkalaatikko
Katso myös

Emme löytäneet enempää samankaltaisia reseptejä. Voit hakea lisää reseptejä reseptihakua hyödyntäen. Hakuun pääset kätevästi joko yllä olevasta linkistä tai alla olevasta painikkeesta.

300 g
silakkafileitä
1/2 tl
suolaa
8-10
Pirkka perunaa (keltainen pussi)
1
iso sipuli
1 dl
tuoretta tilliä hienonnettuna
1/2 pkt (à 140 g)
Pirkka pekonia
6
kokonaista maustepippuria
1/2 tl
suolaa

Munamaito

4-5 dl
täysmaitoa
3
kananmunaa
1 tl
suolaa
valkopippuria

Ravintosisältö per 100g

Energiaa
103,00 kcal / 451,00 kJ
Proteiinia
7,30 g
Hiilihydraatteja
6,70 g
Rasvaa
5,70 g

Ravintosisältö per annos

Energiaa
309,00 kcal / 1353,00 kJ
Proteiinia
22,00 g
Hiilihydraatteja
20,00 g
Rasvaa
17,00 g
  • 1. Leikkaa silakkafileet paloiksi. Mausta suolalla. Kuori perunat ja pane kylmään veteen. Hienonna sipuli ja tilli. Suikaloi pekoni. Voitele tilava vuoka (2 l).
  • 2. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi ja lado vuoan pohjalle puolet viipaleista, silakkapalat ja puolet pekonisuikaleista. Levitä päälle sipulisilppu ja hienonnettu tilli sekä maustepippurit. Peitä vuoka lopuilla perunaviipaleilla ja ripottele pinnalle suola. Levitä päälle loput pekonisuikaleet.
  • 3. Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja mausta suolalla sekä valkopippurilla. Kaada munamaito vuokaan niin, että perunaviipaleet juuri peittyvät.
  • 4. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 1 tunti 15 minuuttia. Silakkalaatikko on kypsä, kun munamaito on täysin hyytynyt ja perunaviipaleet pehmeitä. Anna lämmön tasaantua hetken aikaa uunista ottamisen jälkeen. Tarjoa silakkalaatikko porkkanaraasteen ja etikkapunajuurien kanssa.
Pirkka koekeittiö

Samantyyppisiä reseptejä

Tarjoukset

Näillä onnistut