Sitruunainen täytekakku

Sitruunainen täytekakku
Lisää reseptejä »

Emme löytäneet enempää samankaltaisia reseptejä. Voit hakea lisää reseptejä reseptihakua hyödyntäen. Hakuun pääset kätevästi joko yllä olevasta linkistä tai alla olevasta painikkeesta.

Sitruunainen täytekakku saa ihanan raikkaan makunsa itse tehdystä lemon curdista.

Kakkupohja

4
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Lemon curd eli sitruunatahna

3
kananmunaa
2 dl
sokeria
1
sitruunan raastettu kuori
1 dl
sitruunanmehua
50 g
voita

Kostutus

2 dl
appelsiinitäysmehua

Täyte ja kuorrutus

1 tlk (820 g)
Pirkka persikanpuolikkaita sokeriliemessä
2 tlk (à 2 dl)
Pirkka vispikermaa
2 tl
Pirkka vanilliinisokeria
sitruunatahnaa (jätä kakun pinnalle 1 dl)

Koristelu

1 dl
sitruunatahnaa
300 g
vihreitä ja tummia viinirypäleitä
3
kiiviä
2
säilykepersikanpuolikasta
ananaskirsikoita ja/tai karambola

Ravintosisältö per 100g

Energiaa
176,00 kcal / 739,00 kJ
Proteiinia
2,90 g
Hiilihydraatteja
24,70 g
Rasvaa
7,60 g

Ravintosisältö per annos

Energiaa
300,00 kcal / 1256,00 kJ
Proteiinia
5,00 g
Hiilihydraatteja
42,00 g
Rasvaa
13,00 g
  • 1. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (tilavuus 3 l). Vatkaa munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita varovasti muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
  • 2. Riko huoneenlämpöiset munat paksupohjaiseen kattilaan. Lisää sokeri, sitruunankuori ja -mehu. Kuumenna seosta koko ajan kierrevatkaimella vatkaten. Vatkaa huolellisesti kattilan pohjaa myöten, kunnes seos kiehahtaa. Siirrä kattila heti pois levyltä ja jatka hetki vatkaamista. Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen voi nokareina. Nosta kattila jäähtymään kylmään vesihauteeseen.
  • 3. Valuta ja leikkaa persikat pieniksi kuutioiksi. Jätä pari persikkaa koristeeksi.
  • 4. Vaahdota vispikerma ja mausta vanilliinisokerilla. Jätä sitruunatahnasta 1 dl koristelua varten ja sekoita loppu tahna kermavaahdon joukkoon.
  • 5. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Nosta pohjalevy tarjoiluvadille. Kostuta levy appelsiinimehulla. Levitä pohjalevylle persikkakuutioita ja kermaseosta. Kostuta ja täytä samoin seuraava kerros. Jätä kermaseoksesta noin 1/3 kakun reunojen koristeluun. Kostuta päällimmäinen kakkulevy ja nosta paikoilleen. Pane leikkuulauta hetkeksi kakun päälle.
  • 6. Levitä loppu sitruunatahna kakun päälle. Viipaloi persikat, karambola ja kuoritut kiivit. Asettele hedelmät kakun päälle näyttäväksi keoksi. Peitä kakun reunat kermaseoksella. Siirrä kakku peitettynä viileään. Sitruunainen täytekakku maistuu parhaimmalta seuraavana päivänä.
Pirkka koekeittiö

Samantyyppisiä reseptejä

Etsi oma kauppasi

Syötä kaupan nimi tai paikkakunta
Et ole antanut lupaa sijaintisi paikantamiseen tai olet estänyt sen.

Tarjoukset

Pirkka-tuotteet