Tilaa ja nouda

Uuniperunat

Katso myös
Toiminnot:

Gratinoidut uuniperunat

Toiminnot:

Juustoinen kasviskiusaus

Kokeile uuniperunoihin rohkeasti erilaisia täytevaihtoehtoja. Uuniperunoiksi kannattaa valita jauhoisia perunalajikkeita.
1-2
isoa perunaa/henkilö (Pirkka violetti tai
punainen pussi)

Ravintosisältö per 100g

Energiaa
75,00 kcal / 310,00 kJ
Proteiinia
2,00 g
Hiilihydraatteja
16,00 g
Rasvaa
0,20 g

Ravintosisältö per annos

Energiaa
150,00 kcal / 620,00 kJ
Proteiinia
4,00 g
Hiilihydraatteja
32,00 g
Rasvaa
0,40 g
  • 1. Uuniperunoiksi sopivat jauhoiset perunalajikkeet (esim. Rosamunda ja Pito). Kun tarjoat uuniperunoita pääruoaksi, valitse mahdollisimman isoja eli ainakin 200 g painoisia perunoita.
  • 2. Harjaa perunat huolellisesti harjalla ja kuivaa pinta talouspaperilla. Pistele perunat haarukalla. Lado perunat uunipellille ja kypsennä niitä 225 asteessa runsas tunti. Kun kietaiset perunat foliopakettiin, voit pitää niitä kuumina 100-asteisessa uunissa niiden kuivumatta.
  • 3. Leikkaa perunaan ja folioon pitkittäisviilto ja purista perunaa kasaan päistä, jolloin täytteelle tulee tilaa. Tarjoa esimerkiksi maustevoin, ranskankerman tai kermaviilitäytteiden kanssa.
Pirkka koekeittiö

Tilaa ja nouda

Samantyyppisiä reseptejä

Tarjoukset

Näillä onnistut