Benella tekee hyvää ruokapöydässä ja luonnossa

Benella Kirjolohi on sekä terveellinen että ympäristöä säästävä valinta. Sydänmerkin saanut Benella on Suomessa kasvatettua kalaa, jonka rasvahapot ovat oikealla tasolla. Kalojen rehu kuormittaa Itämerta aiempaa vähemmän.

Suomalainen kala on laadukasta ja tuoretta lähiruokaa. Tästö huolimatta suurin osa kalasta tuodaan Suomeen ulkomailta. Benellan myötä kauppojen kalastiskeihin saadaan uusi suomalainen kestävästi kasvatettu kala.

Rehuinnovaatio tekee kalasta vastuullisempaa

Benella Kirjolohet kasvatetaan Suomessa ja ruokitaan Raisio-konserniin kuuluvan Raisioaquan valmistamalla uudella rehuinnovaatiolla. Rehussa on vähemmän fosforia, mikä alentaa Itämeren vesistöjen fosforikuormitusta.  Lisäksi rehu sisältää rypsiöljyä. Tästä syystä sen valmistuksessa on voitu vähentää kalaöljyn käyttöä. Näin säästetään maailman merien hupenevia kalavaroja. Kalaöljyn käytöstä ei kuitenkaan kokonaan voida luopua, koska kala pystyy muodostamaan  EPA- ja DHA-rasvahappoja vain kalasta.

Raisioaquan suomalainen kasvatettu kirjolohi on päässyt WWF:n kalaoppaan vihreällä listalle eli suositeltavien kalojen listalla. 

Sydänmerkki

Rasvaiset kalat ovat erinomaisia hyvien rasvahappojen ja D-vitamiinin lähteitä. Benella Kirjolohet ruokitaan Raisioaquan huippurehulla, joka varmistaa sen, että kalojen EPA- ja DHA-rasvahapot ovat juuri oikealla tasolla. Sekä kokonaiselle että fileenä myytävälle Benellalle onkin myönnetty Suomen Sydänliiton Sydänmerkki.

Lue lisää Bennellasta >> 

Kokeile näitä

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.