Helpot dipit ja tahnat

Dipit ja tahnat ovat helppoja ja nopeita valmistaa evääksi jo edellisenä päivänä. Valmiiksi rasioihin pakattuna ne ovat erinomaisia välipaloja ja eväitä työpaikalle, harrastukseen tai vaikkapa piknikille.

Välimeren ruokakulttuurin helmet – tsatsiki, hummus, tapenade ja munakoisotahna – ovat herkullista tarjottavaa leivän ja näkkärin kera. Näiden kasvisdippien lisäksi voit tehdä myös kala- tai lihatahnan. 

Edellisen päivän valmistelut

  • Kaikki tahnat ja dipit voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä. Näin maut myös ehtivät tasaantua hyvin ennen tarjoilua.
  • Laita tahnat kannellisiin rasioihin, jolloin ne on helppo pakata kassiin mukaan evääksi.

Tahnojen ja dippien lisänä maistuvat

  • Patonki tai foccaccia, Pirkka Luomu ruisnapit, Pirkka juureslastut
  • Aurinkokuivatut tomaatit, säilötyt artisokan sydämet, marinoidut valkosipulinkynnet
  • Mausteiset lihapullat tai paahtopaistiviipaleet, grillattu broileri
  • Kasvikset valmiina suupaloina: kurkku, porkkana, lehtiselleri, paprika, kukkakaali ja kirsikkatomaatit

 

Teksti: Kirsi Maijala
Kuva: Tommy Selin

Tahnat

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Dipit

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Levitteet

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Pestot

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Hummukset

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tsatsikit

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tarjoukset