Juusto – hyvänmakuista ja ravintoainerikasta!

Juustosta saat herkullisesti annoksen kalsiumia, proteiinia ja B12-vitamiinia. Katso reseptimme, joilla juusto maistuu uudella tavalla.

Miksi syömme juustoa?

Valtaosa suomalaisista syö juustoa. Tutkimuksen mukaan syitä siihen ovat juuston hyvä maku (70 %), tottumus (46 %) ja kalsiumin saanti (42 %).

Juustossa on paljon maidon ravintoaineita. Esimerkiksi 2–3 juustoviipaleessa on kalsiumia maitolasillisen verran ja B12-vitamiinia neljännes päivän suosituksesta. Juusto on myös hyvä proteiinin lähde.

Juustojen laajasta valikoimasta löytyy juustoja herkutteluun ja arkeen. Naiset arvostavat juuston makua ja kalsiumpitoisuutta miehiä enemmän ja miehet taas syövät juustoa naisia enemmän tottumuksesta.

Sujauta sämpylän väliin

Maistuisiko pieni välipala? Höylää tuoreen sämpylän väliin Pirkka suomalainen edamia, joka valmistetaan Kuusamon Juusto Oy:ssä. Kannattaa kokeilla myös Pirkka saariston kermajuustoa Ahvenanmaalta tai aromikasta Pirkka leppäsavujuustoa Virosta.

Nämä ja yli 2000 muuta Pirkka-tuotetta saat vain K-ruokakaupoista. Tiesitkö, että Pirkka-tuotteilla on tyytyväisyystakuu?

Lähde: Maitotuotteiden käyttö 2013 -tutkimus, Suomen Gallup Elintarviketieto Oy

 

Testaa näitä juustoreseptejä!

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tarjoukset