Kahvinkeittäjän pieni muistilista

Kahvinkeitto ei ole salatiedettä. Juhlien nautinnolliset kahvihetket syntyvät oikeasta määrästä hyvin valmistettua kahvia ja tietysti juhlavieraiden luomasta ikimuistoisesta tunnelmasta.

Juhlapöytään kahvia, teetä ja vettä

  • Varaa vierasta kohden kaksi kupillista kahvia.
  • Puhtaat välineet ja kylmä, raikas vesi ovat hyvän kahvin perusedellytykset.
  • Kata kahvipöytään maitoa ja kahvikermaa. Muista myös laktoositon vaihtoehto sekä kasvimaito (soija-, riisi- tai kauramaito).  10 hengelle kermaa 2 dl ja maitoa 4 dl; 50 hengelle kermaa 8 dl ja maitoa 1,5 l.
  • Kata pöytään myös sokeria ja makeutusainetta. 10 hengelle sokeria 100 g ja 50 hengelle 0,5 kg.
  • Muista myös teenjuojat. Tee tarjoillaan kahvikuppia isommasta kupista. Kata pöytään myös hunajaa ja sitruunan viipaleita.
  • Haudutettu tee kannusta tarjoiltuna on pussiteetä juhlavampi vaihtoehto. Musta, maustamaton tee on yleensä neutraali valinta. Isommissa juhlissa kannattaa varata myös yrttiteetä. 2 litrasta vettä ja 0,5 desistä teelehtiä haudutat 10 kupillista teetä.
  • Kahvin ja teen lisäksi on huomaavaista pitää tarjolla myös mehua ja kylmää vettä. Juomia kuluu yllättävän paljon etenkin kesäjuhlissa.

 

Vieraita Vettä Kahvijauhetta Valmista kahvia
5 1,5 l 100 g (2,5 dl) 10 kkp
10 3 l 200 g (5 dl)  20 kkp
25 8 l 500 g (12,5 dl) 50 kkp
50 15 l 1 kg (25 dl) 100 kkp
100 30 l 2 kg (50 dl) 200 kkp
Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tarjoukset