Lämpimät voileivät tulevat taas

Lämpimät voileivät eli ”lämppärit” ovat tekemässä paluuta. Tämä retroruoka sopii erinomaisesti väli- tai iltapalaksi, ja täytteet voi valita mielensä mukaan. Vain mielikuvitus on rajana!

Lämpimät voileivät ovat helppoja ja nopeita väli- ja iltapaloja, jotka voi täyttää oman mielensä mukaan jopa ruokakaapin rippeistä. Lämpimien voileipien juju on rapea leipä ja lämmin täyte. Lämpimät leivät voi gratinoida uunissa, paistaa pannulla, grillata tai valmistaa voileipägrillissä.

Lihaa leivän päälle

Lihatäytteiset lämpimät voileivät ovat ruokaisia ja sopivat kevyeksi lounaaksi. Kana erilaisine makupareineen on klassinen vaihtoehto. Lämpimät vuohenjuusto-broileriruisleivät ovat varma valinta siinä missä omenainen broilerigrillileipä rikkoo makumaailmallaan hieman perinteitä. Mausteinen broilerileipä saa potkua arrabiatapestosta, ja pekoni-jalapenogrillileivät ovat tulisen ystäville ehdottomasti kokeilun arvoisia.

Viime aikojen supertrendi nyhtölihaa voi helposti soveltaa lämpimiin voileipiin: pyöräytä valmiista nyhtölihasta nopea ja tuhti pulled beef -puikula tai pulled beef -reissumies.

Metsästäjän leivät taltuttavat suuremman nälän itsetehtyjen jauhelihapihvien ja sienimuhennoksen ansiosta. Lämpimät kinkku-sinihomejuustoleivät ovat nopea välipala koulun tai töiden jälkeen. Myös kala, kuten tonnikala ja lohi, sopii lämpimiin voileipiin. Lämpimät tonnikalaruisleivät ovat edullinen ja täyttävä ruoka esimerkiksi opiskelijalle.

Lämppäristä on moneksi

Kasvis- ja juustotäytteet suorastaan sulavat lämpimiin voileipiin tehden niistä vastustamattoman herkullisia. Vuohenjuusto-avokadogrillileivät voi valmistaa kätevästi grillissä. Kuten täytteet, myös lämpimien voileipien leipä voi olla ruokakaapin jäämistöä. Paistetut juustoleivät tehdään samalla tavalla kuin pullaritarit ja niihin käy myös hieman kuivahtanut leipä.

Lämpimät leivät sopivat myös juhlavampiin tilaisuuksiin. Esimerkiksi italialaistyyliset sitruunapesto-mozzarellabruschetat ovat erinomainen tarjottava illanistujaisiin tai rennompiin juhliin. Nyhtötrendin mukainen herkullinen pull-apart bread eli nyhtöleipä on helppotekoinen ja riittää suuremmallekin vierasmäärälle.

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Kokoa lämmin herkkuleipä

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.
Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.