Lehtikaalisipsit – herkuttele terveellisesti!

Terveellinen herkuttelu on tämän hetken juttu. Lehtikaalisipsejä voi napostella hyvällä omatunnolla!

Lehtikaalina sisään, sipseinä ulos!

Vain muutamalla ruokalusikallisella öljyä, lehtikaalista saa uunissa paahtamalla rapsakoita sipsejä elokuvaillan ratoksi.

Lämmintä uuni 150-asteiseksi. Pese lehtikaali ja kuivaa se hyvin. Jos lehtikaalit ovat kosteita, sipseistä ei tule rapeita. Poista lehtikaalin lehdistä kanta ja revi  lehdet sopivankokoisiksi paloiksi. Huomioi, että palat kutistuvat uunissa. Sekoita palat ja ruokalusikallinen oliiviöljyä kulhossa, mausta suolalla. Levitä lehdet tasaisesti uunipellille ja paahda niitä uunissa puolisen tuntia kääntäen sipsit 15 minuutin kohdalla. Tarkkaile sipsien kypsymistä, sillä paahtoaika voi vaihdella uunista riippuen. 

Anna lehtikaalisipsien jäähtyä ennen kuin hyökkäät kimppuun. Varoituksen sananen: nämä ovat koukuttavia.

Mausta miten tykkäät

Öljy ja suola riittävät mainiosti lehtikaalisipsien maustamiseen. On kuitenkin sallittua kokeilla myös muita suosikkimausteita.

Öljyissäkin on valinnanvaraa, kokeile avokadoöljyä tai chiliöljyä. Ennen uuniin laittamista, purista lehtikaalipalojen päälle sitruunamehua sekä mausta esimerkiksi paprikajauheella tai chilillä.

Lue myös

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.