Leivo juureksista

Palaa juurille! Sujauta punajuuri suklaakakkuun, palsternakka suolaiseen lettutaikinaan tai pyöräytä juureskakkujen klassikko: ihanan oranssi porkkanakakku.

Sesongin juureksilla mehevyyttä kahvipöydän herkkuihin

Perinteinen porkkanakakku on tunnettu ihanasta mehukkuudestaan, jonka se saa hienoksi raastetusta porkkanasta. Miedonmakuiset ja luontaisesti makeat juurekset sopivat upeasti leivonnaisten raaka-aineiksi. Juurekset pitävät kakut kosteina ja tuovat pikantin lisän makuun. Porkkanan lisäksi esimerkiksi lanttu, palsternakka tai bataatti ovat leivonnassa erinomaisia. Kiireinen leipuri oikaisee näppärästi käyttämällä Pirkan valmiita juuressoseita.

Ovatko gluteenittomat leivonnaisesi usein kuivakkoja ja murenevia? Juuresraasteet ja -soseet ovat ensiluokkaisia apureita tuomaan mehevyyttä gluteenittomiin leivonnaisiin. Leivo browniet ensi kerralla riisijauhoon ja soseutettuun bataattiin tai punajuureen, ja lopputulos yllättää sinut mehukkuudellaan taatusti!

Punajuuri ja suklaa ovat taivaallinen makupari

Makea punajuuri ja voimakas tumma suklaa muodostavat yhdessä hurmaavan makujen liiton, joka on vienyt leipojien ja herkuttelijoiden kielet mennessään. Punajuuri korostaa suklaan makua ja tekee leivonnaisen koostumuksesta mehevän. Pähkinäiset punajuuri-browniepalat ihastuttavat kyläilijät ikiajoiksi.

Juureksia myös suolaisiin leivonnaisiin

Juurekset tuovat oman lisänsä myös suolaisiin leivonnaisiin. Muhevat porkkanasämpylät ovatkin monen keittiössä tuttu juttu – mitä jos vaihtelun vuoksi kokeilisitkin valmiista juuressoseesta hetkessä valmistuvaa juureslimppua? Herkulliset rieskat iltapalaksi syntyvät parilla puuhaarukan heilautuksella, ja niiden taikinaan voi upottaa mitä tahansa kaapista löytyvää juuresta.

Yllätä vieraat tavanomaisen suolaisen piirakan sijaan värikkäällä juurespiirakalla! Sinihomejuuston suolaisuus taittuu lempeästi punajuuripiirakassa. Suurpiirteisen leipurin unelmapiirakka on galette, joka taitellaan ronskisti suoraan pellille vuoan sijaan. Juuresgaletessa maistuvat bataatti, palsternakka ja punajuuri. Tyylikäs punajuuri-vuohenjuustokakku on näyttävä ilmestys, joka sopii vaikkapa joulupöytää koristamaan.

Suolaiset letut ja vohvelit herkullisine täytteineen ovat erityisen houkuttelevia lystikkään värikkäinä versioina. Värivivahteita ja mehukkuutta taikinaan saat juuressoseella tai -raasteella: kokeile palsternakka-porkkanalettuja, makusi mukaan muunneltavia juureslettuja tai bataattivohveleita!

Sujauta juurekset suolaisiin leivonnaisiin

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Mehevät makeat juureksista

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Leivo Pirkka-juureksista!

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.